‘T Knooppunt speelt Hovocubo in de kaart

‘T Knooppunt is in de eerste finalewedstrijd voor het Kampioenschap van Nederland onderuit gegaan tegen Hovocubo. De ploeg van Hicham Benhammou verloor in de eigen Sporthallen Zuid met 3-5 en krijgt volgende week zaterdag in Zwaag de kans om deze nederlaag recht te zetten en een beslissende derde wedstrijd af te dwingen.

Na een gelijkwaardige eerste helft kregen de Amsterdammers vlak voor rust een tegenvaller te verwerken. Tien seconden voor het rustsignaal punterde Younes Makraou (jarenlang ASV Lebo, red.) de 0-1 binnen nadat hij zelf de bal had veroverd. Die tegentreffer kwam de thuisploeg niet meer te boven. Drie minuten na rust maakte Zakaria Amrani er met een diagonaal schot 0-2 van en een rode kaart voor Noureddine Oulad Ben Youssef, die balverlies probeerde te herstellen en Amrani vervolgens vasthield, leidde de 0-3 van Mats Velseboer in.

De regerend landskampioen moest in de achtervolging, terwijl Hovocubo volwassen de 0-3 voorsprong over de streep wilde trekken. Ismail Ouaddouh en Tevfik Ceyar kregen allebei twee aardige mogelijkheden. Aan de andere kant van het veld trof Karim Mossaoui de paal. Zes minuten voor tijd deed ‘T Knooppunt iets terug. Een hard schot van Ilias Bouzit verdween in de kruising: 1-3.

Nog geen twee minuten later was het verschil door Molkarai weer uitgebouwd naar drie doelpunten. Vlak daarna bracht Ceyar de thuisploeg in twee instanties terug op 2-4, waarna een cruciaal moment de rest van de wedstrijd bepaalde. Jamal el Ghannouti schoot de bal tegen de op de doellijn liggende Yoshua St Juste aan en de arbitrage zag hier geen strafschop in. Direct in de tegenaanval werd de bal wel op de stip gelegd nadat Jeroen de Groot zijn tackle op Velseboer te laat inzette. Vanaf de stip maakte Molkarai geen fout: 2-5.

Met een meevoetballende keeper probeerde ‘T Knooppunt iets te forceren. Nadat Issam el Bakkali de paal trof, schoot De Groot uit een moeilijke hoek de 3-5 binnen. Vlak voor tijd stond het houtwerk een aansluitingstreffer van de aanvoerder van ‘T Knooppunt in de weg, waardoor de nederlaag niet meer voorkomen kon worden.

Archieffoto Said Ouasti

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)