‘T Knooppunt start Futsal Cup met ongelukkige nederlaag

De zaalvoetballers van ‘T Knooppunt zijn niet goed van start gegaan in het hoofdtoernooi van de UEFA Futsal Cup. In de Slowaakse hoofdstad Bratislava verloor de ploeg van Hicham Benhammou met 2-1 van de Georgische kampioen Georgians Tbilisi.

Zestig schotpogingen, waarvan 23 op doel en twintig geblokt; het zat de Amsterdammers niet mee in de openingswedstrijd. Voetballend bood ‘T Knooppunt prima partij, alleen kwam het een 2-0 achterstand vlak na rust niet meer te boven. Voor de onderbreking bekroonde Gia Nikvashvili een fraaie solo met de 1-0 en al vroeg in de tweede helft verdubbelde Murtaz Kakabadze met een listig afstandsschot de voorsprong van de Georgiërs: 2-0.

Het antwoord van ‘T Knooppunt volgde snel. Mo Attaibi omspeelde doelman Tornike Bukia en schoot de 2-1 in het lege doel. Meer dan de aansluitingstreffer zat er niet in. Attaibi, Adil Zouthane, Tevfik Ceyar en Ismael Ouaddouh probeerden veelvuldig het Georgische doel onder vuur te nemen, maar Bukia wilde keer op keer van geen wijken weten.

Vandaag spelen de Amsterdammers hun tweede groepsduel tegen Slovan Bratislava. De gastheer was met 5-2 te sterk voor het Poolse Bielsko-Biala. Er moet gewonnen worden als ‘T Knooppunt nog kans wil maken op het bereiken van de volgende ronde. Alleen de groepswinnaar gaat door naar de knock-outfase van de UEFA Futsal Cup.

De wedstrijd tegen Slovan Bratislava start om 20:30 uur en is live te bekijken bij TVESO.

Archieffoto: Hicham Benhammou (‘T Knooppunt)

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)