‘T Knooppunt start UEFA Futsal Cup met zege op Sjarmtrollan Idrettslag

De zaalvoetballers van ‘T Knooppunt zijn goed van start gegaan in Noorwegen om zich te plaatsen voor het hoofdtoernooi van de UEFA Futsal Cup. De eerste groepswedstrijd werd woensdagavond met 4-6 gewonnen van gastheer Sjarmtrollan Idrettslag. Vanmiddag (donderdag) wacht de belangrijke wedstrijd tegen Levski Sofia West, dat ook haar eerste wedstrijd won.

In de openingsfase ging het gelijk op tussen beide ploegen. Mo Attaibi opende halverwege de eerste helft de score voor de Amsterdammers, waarna Sjarmtrollan via Jonas Simonsen al snel het antwoord paraat had. Een doelpunt van Tevfik Ceyar, vijf minuten voor de rust, maakte het verschil voor ‘T Knooppunt: 1-2.

Na de hervatting liep de ploeg van Hicham Benhammou al snel uit naar een ruime voorsprong. Simonsen (eigen doelpunt), Nouredinne Oulad Ben Youssef, Adil Zouthane en Ceyar zorgden voor de 1-6 stand op het scorebord. Daarmee was de zege al binnen. Sjarmtrollan deed in de laatste paar minuten nog iets terug middels doelpunten van Gaute Fossli, Fredrik Allertsen en Andreas Arntzen, maar kwam niet dichterbij dan de 4-6 eindstand.

‘T Knooppunt deelt de eerste plaats in de poule met het Bulgaarse Levski Sofia West, dat met 6-0 te sterk was voor TMT Futsal Cup. Om 17:00 uur staan de Amsterdammers tegenover Levski Sofia en bij winst zijn zij bijna zeker van groepswinst en daarmee plaatsing voor het hoofdtoernooi van de UEFA Futsal Cup.

De wedstrijden zijn via een live-stream te zien op de website van ‘T Knooppunt.