Home / Algemeen / Tahir Akhamrane zet nieuw zaterdagelftal Germaan/De Eland op poten

Tahir Akhamrane zet nieuw zaterdagelftal Germaan/De Eland op poten

Germaan/De Eland heeft vanaf komend seizoen weer een zaterdagelftal. Een deel van de selectie van ZSGOWMS (zaterdag) stapt, na de degradatie uit de derde klasse, over naar Sportpark De Eendracht. Routinier Tahir Akhamrane zal als speler/trainer fungeren.

De degradatie heeft geen rol gespeeld in hun keuze om te vertrekken naar Germaan/De Eland. Dat besluit werd daarvoor al genomen. “Wij hebben van hun de kans gekregen om daar te komen voetballen en een nieuw team samen te stellen”, zegt Akhamrane. Dat zal hij samen met een aantal ploeggenoten van ZSGOWMS, waar hij twee seizoenen heeft gespeeld, doen. De leiding ligt in zijn en die van Willem Jansen’ handen. Zo sluiten onder meer Sancho van Soelen, Nick Schäperkötter, Stephan Kalse, Marwan Bouchlarham (allen ZSGOWMS), Chico van Soelen (Meervogels’31) en Redouane Krap (Vlug & Vaardig) straks aan.

Twee jaar geleden had Germaan/De Eland voor het laatst een Zaterdag 1. Die werd toen halverwege het seizoen uit de competitie gehaald. Met dat verleden houdt Akhamrane zich niet bezig. Het doel van de nieuwe selectie, dat in de vierde klasse een frisse start kan maken, is duidelijk: plezier maken. “Hopelijk kunnen we bij de eerste vijf eindigen of een periodetitel pakken. De spelers die zijn gekomen, zijn vierde klasse-waardig”, zegt de speler/trainer. “En als er plezier is, komen de resultaten vanzelf.”

Send this to a friend