Home / slideshow / Tak (FC Weesp) verwacht sterke selectie: “In middenmoot eindigen”

Tak (FC Weesp) verwacht sterke selectie: “In middenmoot eindigen”

FC Weesp-trainer Maykel Tak is al weken druk aan de gang om zijn selectie van nieuwe impulsen te voorzien. Zijn team eindigde afgelopen seizoen op de twaalfde plaats in de competitie en dus moet er de komende tijd een hoop gebeuren. “De selectie voor na de zomer begint steeds meer vorm te krijgen”, vertelt Tak.

Status van selectie

De oefenmeester weet inmiddels dat hij volgend seizoen over een groot gedeelte van zijn huidige spelersgroep kan beschikken. “Voor ons is het grote voordeel dat de selectie voor negentig procent intact blijft. Tot nu toe kan ik volgend seizoen over slechts twee spelers niet meer beschikken. Arno (Copier, red.) verlaat ons na veertien jaar om terug te keren naar DWS, terwijl Jesse Rijnsburger wordt geopereerd en moet rekenen op een lange revalidatie.”

“Daartegenover hebben we de komst van Zakaria Lamhamdi die van FC Almere afkomt en ben ik met andere spelers bezig”, gaat Tak verder. De trainer ziet graag een vervanger voor Copier komen. “We zijn hard op zoek naar een nieuwe keeper die onze selectie kan versterken. Ik heb simpelweg een doelman nodig die de strijd wil aangaan met onze talentvolle keepers.” Naast het halen van nieuwe spelers vertrouwt Tak zeer op de jeugd die eraan komt. “Er komen volgend seizoen een aantal Onder-19 spelers over die in principe de overstap maken naar ons tweede elftal, waardoor deze selectie een nieuw jasje gaat krijgen. Dat is fijn voor ons, want zij zijn zeer talentvol.”

Plaats in middenmoot

Tak hoopt met spelers van buitenaf een kwaliteitsimpuls aan de selectie toe te voegen, al vindt hij het soms lastig om hen te beoordelen. “Het is natuurlijk apart, want normaal gesproken zou je spelers gaan bekijken of laat je hen meetrainen. In dit geval is het vooral veel mensen bellen en jezelf erover laten informeren. Op die manier proberen we tot gerichte keuzes te komen. Of dit allemaal potentiële basiskrachten zijn? Absoluut! De spelers waarmee ik bezig ben voor het eerste elftal, zijn zeker niet voor de breedte. Zij worden gehaald om écht een kwaliteitsimpuls te geven binnen onze selectie om onze doelstelling te bereiken.”

“We hebben de ambitie geformuleerd om tussen plaats zes tot en met tien te eindigen. Afgelopen seizoen waren we natuurlijk al bezig om de stappen vooruit te maken. Het voordeel ten opzichte van vorig jaar is dat ik de spelersgroep goed ken en andersom, waardoor we kunnen doorgaan waar we waren gebleven. Bovendien krijg ik een volledige staf tot mijn beschikking, wat zowel fijn voor mij als voor de club is. Wat dat betreft kijk ik vol vertrouwen naar de selectie voor komend seizoen”, aldus Tak.

Tekst: Jordi Smit
Foto: Mario Wormhoudt

Na 14 jaar FC Weesp keert Arno Copier terug op het oude nest bij DWS

Bestel de seizoensgids nu voor slechts €9,99!

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
Send this to a friend