Home / slideshow / Takken en Vorstman ruilen Pancratius in voor Wartburgia
Rutger Takken

Takken en Vorstman ruilen Pancratius in voor Wartburgia

Rutger Takken en Mitchell Vorstman zijn al jaren onderdeel van de zaterdagselectie van Pancratius, maar laten de vereniging aankomende zomer achter zich. Beide voetballers gaan een nieuwe uitdaging aan bij Wartburgia, waar ze worden herenigd met Hans Bergsma.

Uitdaging

Takken kent Bergsma nog goed uit zijn tijd in de jeugdopleiding van Pancratius, toen de trainer de pupil onder zijn hoede nam. De aanvaller is blij dat hij Bergsma nu opnieuw tegenkomt. “Het was mijn doel om een keer een nieuw avontuur en uitdaging bij een andere vereniging aan te gaan”, vertelt Takken. “De keuze voor Wartburgia kwam allereerst tot stand door het gevoel dat ik tijdens de gesprekken kreeg. De gesprekken met Hans Schakel en de wetenschap dat Hans Bergsma nauw aan de club verbonden blijft, hebben mij over de streep getrokken om de overstap naar Wartburgia te maken.”

Beide voetballers weten goed hoe Wartburgia voetbalt, aangezien zij met Pancratius dit seizoen twee keer tegen de Amsterdammers mochten aantreden. “Het waren loodzware wedstrijden tegen Wartburgia. De eerste ontmoeting was gelijk het eerste duel van het seizoen, waarin wij als Pancratius de boel probeerden dicht te houden en te loeren op de counter. Dat lukte behoorlijk. Destijds scoorde ik de gelijkmaker, maar het was hun klasse en het geluk van de kampioenskandidaat dat Wartburgia in de laatste minuten alsnog de 1-2 maakte. In beide wedstrijden zag ik een goed voetballende ploeg die lastig te kloppen was. Aan de resultaten van dit seizoen is te zien dat Wartburgia dit eveneens in de andere duels heeft aangetoond.”

Perspectief

Wartburgia krijgt volgend seizoen met Hans Schakel een nieuwe hoofdtrainer. Zijn voorganger Hans Bergsma schuift door naar het tweede elftal van de club. Takken sprak met beide trainers over zijn toekomstige rol binnen de selectie. “Uiteindelijk moeten we onszelf bewijzen, maar ik hoop natuurlijk dat we voldoende minuten kunnen maken. We sluiten straks aan bij een selectie die uitstekend presteert en op de eerste positie stond, dus we moeten laten zien wat we in ons hebben. Het is een prachtige uitdaging waar we het samen goed over hebben gehad.”

Op welke positie Takken komt te spelen, moet de komende maanden blijken. Takken is multi-inzetbaar, waarvan Schakel hoogstwaarschijnlijk graag gebruik wil maken. “Bij Pancratius speel ik voornamelijk rechtsbuiten, maar ik word ook wel eens ingezet als rechtsback, spits of middenvelder. Ik kreeg het gevoel dat Hans Schakel het een fijne wetenschap vond dat ik op meer plaatsen inzetbaar ben.”

Pancratius

Takken benadrukt dat Vorstman en hij een fijne tijd in Badhoevedorp hebben gehad. “Ik heb vier seizoenen bij de zaterdagselectie gespeeld, terwijl Mitchell drie jaar bij de selectie heeft gezeten. Danny Hijzelendoorn heeft het team destijds opgezet met jongens die hij zélf heeft getraind of waarmee hij heeft gevoetbald. Het zijn allemaal jongens die van voetbal houden, maar tegelijkertijd gezelligheid ook belangrijk vinden. Al die jaren is dat goed bevallen.”

“Het eerste seizoen zijn we kampioen geworden in de vierde klasse. Dat was werkelijk een fantastisch seizoen, waarin we vrijwel elk duel winnend afsloten. Het tweede jaar ging het iets stroever, maar afgelopen jaar haalden we de finale van de nacompetitie. Die verloren we helaas met 1-0. Buiten de prestaties om waren de trainingskampen en zaken buiten de wedstrijden om altijd goed geregeld. Mitchell en ik laten de club dan ook met een goed gevoel achter.”

Tekst: Jordi Smit
Foto: Hans van Dijk

Pancratius haalt Zinhagel binnen: “Voel me enorm vereerd”

Send this to a friend