Foto Jaap Maars: Calvin Koster Aalsmeer

Talent van het jaar Koster naar VVSB

Calvin Koster verruilt de kersverse zaterdag eerste klasser Aalsmeer voor zondag topklasser VSSB. De onlangs tot ‘Talent van het Jaar’ gekozen spits maakte dat maandagavond bekend. “ Dit is ene kans die ik niet kan laten lopen”, zei hij tegen Voetbal in Aalsmeer.

Afgelopen zaterdag, na de overwinning tegen Marken, wilde de goaltjesdief nog niet veel kwijt over zijn toekomst maar maandagavond hakte hij toch de knoop door. Koster: “Dit is een kans die ik niet kan laten lopen. Afgelopen zondag heb ik alles opeen rijtje gezet en besloten deze stap te maken. Ik heb een heel goed gesprek gehad met de technische staf van VVSB. Zij willen mij  de kans geven om op het podium van de topklasse te voetballen. Dat is toch hartstikke mooi.”

Koster twijfelde nog wel even nadat hij met Aalsmeer was gepromoveerd naar de eerste klasse. Koster: Ja dat lijkt me logisch maar uiteindelijk ben ik toch tot een andere conclusie gekomen. Nogmaals dit is een geweldige kans voor een voetballer. Ik ben blij dat ik het bij Aalsmeer mooi heb kunnen afsluiten en zal zeker volgend seizoen regelmatig gaan kijken naar mijn cluppie.”

Calvin Koster haalt uit voor de 1-0 tegen Marken
Calvin Koster haalt uit voor de 1-0 tegen Marken

VVSB is erg blij met het aantrekken van het talent. Technisch manager Theo Nulkes van VVSB: “ We waren hard op zoek naar een spits die doelpunten maakt. Met Calvin hebben we  zo’n speler binnengehaald. We volgen hem al een paar jaar. Vorig seizoen vonden we het nog te vroeg maar nu is de tijd rijp. Hij heeft bij Aalsmeer een stabiel seizoen gedraaid.”

Anthony Servinus, trainer van Aalsmeer, vindt het vertrek van Koster een enorme aderlating. Servinus: “ Ik ben heel blij voor Calvin maar voor Aalsmeer is het een enorme aderlating maar ik begrijp zijn beslissing helemaal. Als er een lub uit de Topklasse voor je komt moetje die kans pakken. Je wilt kijken waar je plafond zit. Ik weet zeker dat hij ook op het niveau van de Topklasse van zich zal laten spreken.”

Hoe Aalsmeer het vertrek van de 21-jarige Koster gaat opvangen is nog niet bekend. Servinus: “Daar kan ik nog niets over zeggen. Ga er maar van uit dat ik altijd een schaduwelftal in mijn hoofd heb zitten voor het geval er spelers vertrekken. Ik denk trouwens niet dat er nog meer spelers zullen vertrekken.”

Met dank aan Klaas Leegwater/Voetbal in Aalsmeer
Foto: Jaap Maars

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)