Tamba dos Santos (AFC) wil de kans krijgen bij ZSGOWMS

Zondag tweedeklasser ZSGO/WMS heeft met Tamba dos Santos een opvolger gevonden voor de stoppende Randy Sanches. De 22-jarige doelman met Braziliaanse roots komt over van AFC. Bij de tweededivionist is hij momenteel reservedoelman achter Patrick Zonneveld. Op Sportpark Ookmeer hoopt Dos Santos volgend seizoen meer aan spelen toe te komen.

Dos Santos was al van plan te vertrekken bij de club waar hij sinds de B-junioren actief is. “Er kwam een nieuwe trainer (Ton du Chatinier, red.) en ik heb het gevoel dat ik geen kans heb gekregen om te laten zien wat ik kan. Bovendien zag het er niet naar uit dat er iets zou veranderen richting komend seizoen, dus ging ik op zoek naar een club waar ik wél de kans krijg om aan spelen toe te komen.”

De doelman voerde verschillende gesprekken met clubs uit de Hoofd-, eerste en tweede klasse. “Bij niet alle clubs was het zeker met wat voor idee ik gehaald zou worden. Dat heb ik wel bij ZSGOWMS. Daar geven ze mij de kans om mijzelf te bewijzen.” Dat het een behoorlijke stap omlaag is – de Amsterdammers vechten tegen degradatie naar de derde klasse – zegt hem niet heel veel. “ZSGOWMS wil omhoog en dat is ook mogelijk met de spelers die ze erbij halen. Daarmee kunnen we volgend seizoen bovenin meedoen, in de tweede of derde klasse.”

Bij ZSGOWMS zal hij Randy Sanches moeten opvolgen onder de lat. “Ik hoop dat ik kan laten zien wat ik in mijn mars heb. Dit is voor mij een paar stappen achteruit, in de hoop in de toekomst weer op hoog niveau te kunnen acteren.” Een terugkeer naar AFC sluit hij niet uit. “Maar momenteel is het een gesloten boek. Bij ZSGOWMS gaat een nieuw boek open.”

Naast Dos Santos komen ook Joey Salden (EDO) en Jordi Chris (ex-Chabab en JOS) naar de huidige nummer dertien van de zondag tweede klasse B.

Foto boven: Jos Spitteler

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)