Tandem Hertog-De Haze (IVV) loopt over Real Sranang heen

Ondanks een goede eerste helft heeft Real Sranang een flinke nederlaag geleden tegen IVV. De ploeg van Gerrie Breugem stelde na rust orde op zaken en blijft door een 0-5 zege in het spoor van de koplopers van de zondag derde klasse C.

Real Sranang begon fel aan de wedstrijd. In de tweede minuut scheerde Michael MacIntosh al de lat. Daarna hielden de ploegen elkaar redelijk in evenwicht, zonder echt grote kansen. Na ruim een halfuur spelen kregen de Amsterdammers opnieuw een grote kans. Marcel Kloof kwam een teenlengte tekort om een harde voorzet van Laurens van der Greft binnen tikken. Kort daarna sloeg IVV toe. Davey die Haze kapte zijn directe tegenstander twee keer uit om vervolgens hard binnen te schieten in de korte hoek: 0-1.

In de tweede helft waren de Landsmeerders sterker dan de thuisploeg. Nadat spits Dave Hertog eerst een aardige mogelijkheid onbenut liet (schot in zijnet), was hij na ruim een uur voetballen wel trefzeker. Hertog werd in het strafschopgebied neergelegd door Kloof, ging zelf achter de bal staan en benutte de toegekende penalty overtuigend: 0-2. De wedstrijd leek hiermee gespeeld, aangezien IVV steeds makkelijker kansen creëerde en Real Sranang als team in elkaar stortte.

De 0-3 viel echter pas vijf minuten voor tijd. Hertog liet de bal slim lopen om zichzelf te lanceren, waarna hij overtuigend afrondde. Drie minuten later liep de spits samen met De Haze richting het Amsterdamse doel en was Hertog niet zelfzuchtig. Hij gunde de 0-4 aan De Haze. Vlak voor tijd kreeg Hertog die gunst terug van De Haze in een soortgelijke situatie en spits bepaalde met een hattrick de eindstand op 0-5.

Gerrie Breugem, trainer van de winnende ploeg, wist dat dit soort wedstrijden tegen laagvliegers altijd moeilijk zijn. “Je kan het nooit goed doen tegen dit soort teams, dat is gewoon een beetje het vervelende. We hadden er misschien iets meer moeten maken, maar in de laatste fase hebben we wel laten zien dat we voetballend een stuk beter zijn dan Real Sranang.” Ruben Codrington, trainer aan de andere kant, wijdde de nederlaag aan een ‘mentaal probleem’. De eerste helft vond ik nog redelijk, in de tweede helft zakte de mentaliteit en daardoor verlies je ook met 0-5.”

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zondag derde klasse C.

Verslag: Pablo Koch