Home / Algemeen / Tarik Bougzir schiet AC Amsterdam voorbij Kadoelen

Tarik Bougzir schiet AC Amsterdam voorbij Kadoelen

Vierdeklasser AC Amsterdam heeft in de eerste bekerwedstrijd direct goede zaken gedaan door Kadoelen te verslaan. De ploeg van de nieuwe trainer John Limon boog een 2-1 achterstand om in een 2-3 overwinning. Tarik Bougzir was met twee treffers belangrijk voor de bezoekers.

Het begon allemaal goed voor Kadoelen. Nadat Landrij Monni in de openingsfase de paal trof, was diezelfde Monni tien minuten later de aangever op Jimmy Outhuijze voor de 1-0. Deze voorsprong bleef niet lang op het scorebord staan. Een lange bal viel precies tussen het centrale duo Selcuk Keskin – Serginhio Aweti en daar kon Tarik Bougzir van profiteren. Hij liet de bal stuiteren en schoot deze vervolgens over de uitkomende doelman Sinan Sari in het net.

De thuisploeg probeerde de gelijke stand snel ongedaan te maken, maar Mitch van Ankeren was erg ongelukkig in de afronding. Na een uur spelen speelde de clubtopscorer van vorig seizoen een belangrijke rol bij de 2-1. Een afgeslagen hoekschop werd door Barry Kuiper opnieuw voor het doel gebracht, Van Ankeren ging het luchtduel aan met doelman Quintus Busscher, waarna de bal bij Udo San a Jong belandde. Zijn uithaal belandde in het net en tot ieders verbazing – wel of geen overtreding van Van Ankeren – keurde de scheidsrechter dit doelpunt goed.

In plaats van door te drukken en het duel te beslissen, liet Kadoelen de bezoekers terug in de wedstrijd komen. AC Amsterdam kreeg een gelijkmaker zelfs in de schoot geworpen. Een verkeerde uittrap van Sari belandde bij Alex Senouda, wiens schot nog gekeerd kon worden door de sluitpost. In de rebound maakte Abdelkader Dahri er alsnog 2-2 van.

De gelijkmaker zorgde ervoor dat de vierdeklasser nieuwe energie kreeg om in het laatste kwartier opnieuw toe te slaan. Senouda kwam goed het strafschopgebied binnen, ging over het been bij de ingevallen Dave Dekker en scheidsrechter Hartog kon niet anders dan een penalty toekennen. Vanaf elf meter maakte Bougzir geen fout om de bezoekers aan de drie punten te helpen: 2-3.

Foto’s John Beckman

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)