Tatchary Langguth (Swift) wordt bij DCG herenigd met Van der Moot

Na twee seizoenen bij Swift keert Tatchary Langguth volgend seizoen terug in het zondagvoetbal. De inmiddels 34-jarige verdediger kwam nog maar zelden in actie voor de zaterdag Hoofdklasser en kon op zoek naar een nieuwe club. Deze heeft hij gevonden in DCG.

Bij de zondag tweedeklasser wordt Langguth herenigd met trainer Danny van der Moot, die assistent was toen Langguth bij EDO speelde. “Ik ga ook speciaal naar DCG voor Danny en Brian (Veldhuizen, technische zaken, red.). DCG is in de buurt en ik kan samen met een paar goede vrienden gaan samenspelen. DCG vroeg mij of ik lijntjes uit kon zetten voor een paar ervaren krachten, dat loopt nog.” Van dat groepje is Langguth de eerste die zijn ja-woord heeft gegeven, de rest is nog in gesprek met de clubleiding.

Zijn verblijf aan het Olympiaplein is niet geworden wat hij ervan verwacht had, erkent Langguth. In de voorbereiding van het eerste seizoen, brak hij zijn enkel. “Vervolgens heb ik heel veel gesukkeld met blessures. Dit seizoen train ik wel alles mee, maar zit ik alleen bij de selectie in geval van hoge nood. Ik ben niet aan een verplicht aantal wedstrijden gekomen, waardoor ik niet meer in de plannen voor volgend seizoen voorkwam.”

Bij DCG komt de oud-speler van DWS, AFC en EDO binnen als routinier. “Er staat een jonge groep en de club was op zoek naar leiders om ervaring aan de selectie toe te voegen. Als ze erin blijven, speelt DCG op een redelijk niveau, want ik wilde niet te veel stapjes terug doen. Met de extra ervaring willen wij bovenin meedraaien en dat moet ook wel kunnen.”

Foto boven: Paul Stoeltie

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)