Tatchery Langguth (r) speelde dit seizoen met EDO in de zondag Topklasse. Foto: Mario Wormhoudt

Tatchery Langguth: “Ik hoop dat er nog iets moois voorbij komt”

Voor Tatchery Langguth zit zijn avontuur bij EDO er na dit seizoen definitief op. De verdediger heeft van de club gehoren gekregen dat er voor hem volgend jaar geen plek is bij de club. De linksback speelde sinds 2012 voor de Haarlemmers en speelde daarvoor onder andere voor DWS en AFC.

“Dat is jammer. Maar ze willen verder met jongens uit de eigen regio. Ik woon zelf in Amsterdam en daarom moest ik weg.” De 32-jarige Langguth speelt momenteel in de Topklasse en zou het liefst ook volgend seizoen weer op dat niveau uitkomen. “Ik hoop dat er nog iets moois voorbij komt in de Top- of Hoofdklasse. En waar dat is maakt me niet uit.”

Doordat Langguth al lang meeloopt op het hoogste niveau heeft hij geïnteresseerde clubs naar eigen zegen veel te bieden. “In ieder geval ervaring en coaching. Daarnaast ben ik ondanks mijn leeftijd nog steeds snel, kan ik mee opkomen en ik heb een goede voorzet.” Ook hoeven de clubs niet bang te zijn dat Langguth voor een seizoen tekent. “Ik ben nu nog fit en kan zeker nog wel drie of vier jaar mee. Zo lang ik goed blijf trainen en op mijn voeding let.”

Tot nu toe is alleen Swift de enige club geweest die concreet is geworden. “Swift wilde me graag hebben en het voelde ook heel goed maar ik heb ze even in de wacht gezet om te kijken wat voor aanbiedingen ik nog meer krijg. Ik hoor van veel mensen, die gaan je bellen. Maar tot nog toe heeft alleen Swift zich gemeld.”

Verslag: Jurgen Boegborn

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)