TAVV verrast Legmeervogels in slotminuut met wonderdoelpunt

Iedereen had zich in de negentigste minuut al neergelegd bij een doelpuntloos gelijkspel tussen Legmeervogels en TAVV. Totdat Rendy Verwoerd daar anders over dacht. Hij schiet de bal vanaf de middenlijn opeens richting het doel van de Uithoorners en tot ieders verbazing verdween dit schot over de graaiende Lev Persoon in het doel. Een enorme mazzelzege voor tweedeklasser TAVV: 0-1

Ook al was het een wonderdoelpunt, Legmeervogels had deze nederlaag in de eerste groepswedstrijd van de districtsbeker volledig aan zichzelf te wijten. De nieuwe trainer Florian Wolf had in zijn basiself vier nieuwkomers opgenomen: Othman Lechkar, Puck Postma (allebei Koninklijke HFC 2), Rodney Smorenberg (Jong FC Volendam) en Martijn Tjon-A-Njoek (OFC). In de openingsfase liet de thuisploeg direct zien graag de volgende ronde te halen en na twintig minuten had Legmeervogels al vier keer het houtwerk geraakt.

Vervolgens lieten ook bezoekers uit Ter Aar van zich spreken. Legmeervogels kwam zelfs goed weg bij een kopbal tegen de lat. Toch zou een voorsprong met drie of vier doelpunten verschil voor de gastheren niet hebben misstaan. Ook in de laatste tien minuten van de eerste helft hielpen de Uithoornse aanvallers een paar goede mogelijkheden om zeep.

Ook in de tweede helft was het één en al Legmeervogels dat veelvuldig aan het aanvallen was om de muur van TAVV te doorbreken. De keren dat dit lukte, toonde doelman Edwin Pieterse (ex-Hoofddorp) zich als onpasseerbare sluitpost. Zelfs tegen tien man – TAVV had alle wissels al gebruikt toen er nog een speler geblesseerd uitviel – slaagde de thuisploeg er niet in om te scoren. De gelukstreffer van Verwoerd maakte de frustraties nog erger bij de Uithoorners na het verliezen van de eerste bekerwedstrijd.