Tayeb uitblinker in tactisch sterk De Dijk tegen Barendrecht

De Dijk heeft in de Tweede Divisie een 1-3 zege geboekt op Barendrecht. Een tactische zet van trainer Jochem Twisker zorgde ervoor dat de Amsterdammers al voor rust in het zadel zaten door twee doelpunten van Chakib Tayeb. Jack Tuijp maakte zijn eerste goal van het seizoen.

Het gevaar bij Barendrecht zit hem volgens trainer Jochem Twisker vooral bij rechtsback Tim Eekman. “Die komt altijd zoveel op en bestrijkt bijna de hele rechterkant. Wij wilden dat ze niet via hem konden opbouwen en moesten kiezen voor de linkerkant. Hij moest achter Tayeb aanlopen niet andersom.”

Die zet van Twisker pakte goed uit. Zonder Wiltenburg (blessure), Kuipers (geschorst) en El Gourari op de bank (ziek), maar met Westmaas en Tuijp liet De Dijk vanaf de eerste minuut zien het spel te willen maken. Dan zijn de Amsterdammers op hun best. Doordat het druk zetten op Eekman goed uitpakte, kon Tayeb voor rust uitblinken.

Na de 0-1 na een kwartier spelen zorgde hij in de 32ste minuut op prachtige wijze ook voor de 0-2. Twisker: “Ik sta nu naar het veld te kijken en ik denk echt dat van een meter of dertig was vanaf waar hij de bal er schitterend in schoot.”

De Dijk, dat gedisciplineerd speelde en weinig tot niets weg gaf, miste vlak na rust via Tim Ruder en Tuijp de kans op een derde treffer. “We hadden het gelijk moeten beslissen. Aan de andere kant kreeg Barendrecht ook mogelijkheden omdat Eekman na rust wel een paar keer gevaarlijk door kon komen. Kevin Westmaas had het af en toe moeilijk, maar doordat we Maarten Woudenberg toen nog meer druk op hem lieten zetten hadden we de wedstrijd weer in handen.”

Na de 0-3 van Jack Tuijp (een van richting veranderd schot) na ruim een uur spelen was de vierde zege van het seizoen een feit. Twaalf minuten voor tijd bepaalde invaller Robin Driesse met een kopbal de eindstand op 1-3. Twisker: “Deze opsteker hadden we echt even nodig.”

Maandag een samenvatting en reacties van Barendrecht – De Dijk. Klik hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de Tweede Divisie

Foto Orange Pictures Martin Hulsman | Chakib Tayeb wordt gefeliciteerd door Maarten Woudenberg

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)