Home / Algemeen / Te sterk Hoofddorp verslaat Meteoor

Te sterk Hoofddorp verslaat Meteoor

In de zondag tweede klasse B spelen heeft Hoofddorp revanche genomen op de blamage van vorige week tegen Kampong. Met een 0-4 overwinning op De Meteoor wist de ploeg van Jimmy Simons overtuigend de drie punten mee naar huis te kunnen nemen. Jimmy Simons: “Deze wedstrijd moesten we ook winnen. Dan blijf je bovenin mee doen en afstand nemen van de onderste.”

Het eerste kwartier is Hoofddorp de sterkste van de twee ploegen. Alleen de kansen zijn voor De Meteoor. Zo weet de Meteoor een aantal maal erg gevaarlijk te worden, maar de doelpunten blijven uit. De verdediging van Hoofddorp staat niet goed en weet pas na twintig minuten een beetje zijn draai te vinden.

JBE_6989

Na twintig minuten gaat het lopen bij Hoofddorp en komen ook de kansen. Hoofddorp is veel in de aanval en Marijn de Haas weet dit te bekronen met de 0-1. Op aangeven van Jasper de Bie weet Marijn de keeper van De Meteoor te verslaan en de bal in het net te leggen.

Na de 0-1 blijft Hoofddorp doorzetten en op zoek gaan naar de 0-2. Nog voor rust weet Hoofddorp de score te verdubbelen. Dit maal uit een goed uitgevoerde corner weet Marijn de Haas zijn tweede doelpunt van de wedstrijd en vierde doelpunt dit seizoen te maken. Met een 0-2 voorsprong gaat Hoofddorp dan ook de rust in.

JBE_7010

Na de rust stond het bij Hoofddorp van af het begin af aan goed. Na tien minuten in de tweede helft weet Hoofddorp via de linker kant uit te breken. Via een mooie voorzet van Nick Tavenier weet Kobina Plange ook zijn doelpuntje mee te pikken. Niet lang na de 0-3 weet Hoofddorp ook nog de 0-4 te maken. Nadat een aanval van De Meteoor in de handen van keeper Edwin Pieterse komt weet hij met een prachtige, op maat gelegde bal, Ibrahim Akkabi te bereiken. Akkabi kan zo doorlopen en oog in oog komen met de keeper van De Meteoor. Akkabi blijft rustig en weet de 0-4 binnen te schieten.

Met nog een paar grote kansen voor Jasper de Bie, Marijn de haas en Kobina Plange weet Hoofddorp wel kansen te creëren maar niet te scoren. En zo blijft de 0-4 ook de eindstand.

JBE_7021

Trainer Jimmy Simons: “ We hebben op het eerste kwartier na goed gespeeld. In het eerste kwartier stond het in de verdediging niet goed. Na zo’n twintig minuten begon alles wel te lopen en hebben we terecht gewonnen. We hadden de score ook nog tot een 0-5,0-6 uit moeten breiden, maar ik ben een tevreden trainer.”

Volgende week komt Buiksloot op bezoek bij Hoofddorp en dan gaan we zien of Hoofddorp het goede spel vast kan houden. Simons: “Vandaag was een wedstrijd die we moesten winnen, maar volgende week is dat niet anders. Buiksloot staat nog puntloos onderaan, maar wij moeten wel van af het begin af aan goed staan.”