TEC laat De Dijk constant achter de feiten aanlopen

Defensieve fouten hebben tweededivisionist De Dijk opnieuw punten gekost. De ploeg van Jochem Twisker leek terug te komen van een 2-0 achterstand, totdat TEC weer aanzette en met een 2-4 zege de Schellingwouderdijk verliet, mede door drie doelpunten van Wimilio Vink.

“Deze nederlaag komt hard aan”, zei Twisker na afloop. “Ik kan het blijven zeggen, maar we krijgen gewoon veel te makkelijk doelpunten tegen. Nu worden we bij de onderste ploegen getrokken, terwijl we vandaag juist afstand daarvan wilden nemen.” De Amsterdammers liepen bijna negentig minuten lang achter de feiten aan. Binnen twee minuten keek De Dijk al tegen een achterstand aan. Josemar Makiavala pikte na anderhalve minuut een verkeerde terugspeelbal op, werd op weg naar het doel tegengehouden door doelman Jeroen Verhoeven, die blij mocht zijn dat scheidsrechter Serik hem slechts geel gaf. De toegekende strafschop werd door Wimilio Vink feilloos binnen geschoten: 0-1.

Na een kwartier spelen tikte Vink ook de 0-2 binnen, nadat Verhoeven tot twee keer toe redde op een inzet van Makiavala. Vlak daarvoor kreeg Nabil el Gourari een goede mogelijkheid. Oog-in-oog met de uitgekomen Sebastiaan van der Sman schoot de aanvaller recht op de doelman. Even later mikte El Gourari uit kansrijke positie hoog over. Overigens mocht De Dijk nog blij zijn dat het bij een 0-2 ruststand bleef. Er stond een engeltje tegen de paal toen Verhoeven een schot van Vink losliet en Makiavala in de rebound ook het houtwerk trof.

In de rust kreeg Twisker de kans om de verhoudingen op scherp te zetten. “Ik kan wel met deuren gaan smijten, maar dat heb ik niet gedaan. Ik heb aangegeven waar de problemen lagen, vooral tegen die Vink, en hoe we aanvallend meer moesten brengen.” Het resulteerde al vrij snel in een aansluitingstreffer. El Gourari controleerde een vrije trap van Nick Kuipers en schoot de 1-2 binnen.

De Dijk had in de tweede helft een duidelijk overwicht in de jacht op de gelijkmaker, die een kwartier voor tijd viel. Op het moment dat Achmed Ahahaoui klaar stond om Jack Tuyp te vervangen, schoot de spits vanaf de rand van het strafschopgebied de 2-2 binnen. De Amsterdammers hoopten erop en erover te kunnen gaan, maar lang konden de Amsterdammers niet van de gelijke stand genieten. Nog geen twee minuten later had Vink de voorsprong weer hersteld voor de gasten.

Een discutabel doelpunt volgens Twisker, omdat Ahahoui (die uiteindelijk kwam voor Harry Zwarthoed) daaraan voorafgaand zou zijn vastgehouden. “Ik vind het normaal een goede scheidsrechter, maar vandaag floot hij echt dramatisch”, was de oefenmeester keihard over de arbitrage, terwijl hij ook met lede ogen aan moest zien hoe Vink de bal fraai over Verhoeven kon stiften om TEC weer aan de leiding te brengen: 2-3.

In de blessuretijd maakte invaller Serhat Koc er ook nog 2-4 van voor de gasten. Door de nederlaag zakte De Dijk naar de twaalfde plaats en komen de ploegen daaronder steeds dichterbij. Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de Tweede Divisie.