Technisch hart AFC geschrokken van uitlatingen Du Chatinier

Het bestuur en de technische commissie van AFC was volledig verrast door het opstappen van trainer Ton du Chatinier na de overwinning op IJsselmeervogels. “Ik ben vooral geschrokken door zijn uitlatingen”, zegt technisch adviseur Henk Bijlsma.

Net als voorzitter Ad Westerhof zit ook Bijlsma in het buitenland. Bijlsma: “Ik had zaterdagochtend een mail gestuurd naar Ton dat we vrienden zijn in goede en slechte tijden en daar heeft hij leuk op gereageerd. Wel had hij me al laten weten dat als we zouden verliezen, hij erg twijfelde of hij het dan nog op de rit zou kunnen krijgen en misschien wel zou opstappen.” Bob Duis, bestuurslid technische zaken: “Ik had van de week tegen Ton gezegd dat hij echt nog wel een paar weken de tijd zou krijgen en dat hij geen overhaaste beslissingen moest nemen. Ook niet als we van IJsselmeervogels zouden verliezen. Nu winnen we en dus snap ik het helemaal niet.”

In een interview met Het Amsterdamsche Voetbal maakte Du Chatinier bekend per direct te stoppen als trainer van AFC. Voor de camera haalde hij behoorlijk uit naar een aantal mensen. Bijlsma: “Ik weet wie Ton daarmee bedoelt. Het gaat om twee mensen, maar ik ga hier geen namen noemen. Het zijn in ieder geval geen bestuursleden, wel mensen die belangrijk zijn voor de club. We kennen Ton als iemand die geen blad voor zijn mond neemt. Ik had niet verwacht dat hij dit zo zou doen en dan ook nog voordat de spelers of het bestuur op de hoogte was van zijn beslissing.”

Duis herkent zich niet in de uitspraken van de opgestapte trainer. “Ik weet niet of wij ratten zijn, maar ik voel me in ieder geval niet aangesproken. Ik weet niet waar de trainer zich aan geërgerd heeft. Bij iedere club heb je wel mensen waar je niet zo goed mee om kan gaan.”

Du Chatinier heeft officieel zijn ontslag nog niet ingediend bij de club. Maandagavond zal hij voor de training afscheid nemen van de selectie en zijn staf.

Foto HAV

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
AFC