Home / Algemeen / Teerink viert feest in Breukelen

Teerink viert feest in Breukelen

De Amsterdammer Sieuwerd Teerink maakte deze zomer de overstap van HBOK naar Breukelen. Met Breukelen pakte hij afgelopen zaterdag de eerste periodetitel in de eerste klasse A. Het Amsterdamsche Voetbal sprak met hem.

Het was voor Teerink en zijn team geen verrassing dat ze deze titel zouden halen. ‘We hadden er op gerekend, aangezien we aan één punt genoeg hadden en onze tegenstander een middenmotor was. Dit mochten we niet uit handen geven.’ Het behalen van de titel is afgelopen zaterdag goed gevierd. ‘We hadden een DJ gehuurd en daarbij was het eten en drinken door de club erg goed verzorgd.’

De 25-jarige Amsterdammer is zijn voetbalcarrière begonnen in Oudekerk aan de Amstel bij OSDO, tegenwoordig SV Ouderkerk en heeft daarna een lange tijd in de jeugd van AFC gespeeld. Na één jaar FC Abcoude en vijf jaar SV Huizen heeft hij de laatste twee seizoenen bij HBOK doorgebracht, dat vorig seizoen degradeerde naar de 2eklasse. ‘HBOK is een super gezellige club. Ik heb het daar erg naar mijn zin gehad en vond het ook moeilijk om HBOK te verlaten. Bij Breukelen zag ik meer uitdaging. De club en de spelersgroep gaven me beiden een goed gevoel.’

Sieuwerd Teerink in actie voor HBOK.

Tijdens de zomer is de keeper van HBOK naar Breukelen gegaan. Hij werd gebeld door Tom Kalkhuis, speler van Breukelen, die zei dat ze een keeper nodig hadden. ‘Ik had met een aantal Amsterdamse clubs gesproken en FC Breukelen gaf me een goed gevoel. Ik was aan het oriënteren, over wat ik precies wilde.  Ik ging een keer meetrainen en dat beviel me wel. Binnen een week was de deal rond. Het team bevalt me heel goed, we beschikken over een goede selectie. Het zijn vooral jongens rond mijn leeftijd en kwalitatief zit het wel goed.’ Dat het goed zit is tevens te zien aan de resultaten. Zo won Breukelen afgelopen seizoen de laatste periode en zijn zij nog in de race voor de KNVB beker.

Voor meer informatie over deze poule, kijkt u op de klassepagina van Zaterdag 1a.

Verslag: Melanie Stuije