Tegenslag voor SDZ tegen LSVV

Het zat niet mee voor SDZ dit weekeinde. Op bezoek bij LSVV werd met 2-1 verloren, terwijl de Amsterdammers nog op voorsprong kwamen in Zuid-Scharwoude.

“Het is erg teleurstellend dat we verloren hebben”, aldus scheidend trainer Thijs Sluijter. Volgend jaar is hij de oefenmeester bij competitiegenoot SV Hillegom, dat deze zondag met 7-0 won van De Meer. Wel ziet hij de nederlaag in perspectief. “Onze spits is dit weekend op vakantie, hierdoor begon onze rechtsback in de punt van de aanval.” Door de vele wijzigingen in de basiself had het team weinig automatismen. “In het veld kwamen we afspraken ook niet na, hierdoor maakten we het onszelf ook lastig.”

De Amsterdammers strijden voor lijfsbehoud in de eerste klasse en het was een opsteker dat Cas Tang een vrije trap raak schoot: 0-1! Sluijter is lovend over de 19-jarige Tang. “Hij doet het erg goed, heel knap op zijn leeftijd. Hij is echt een van onze sterkhouders.” Alleen kwam LSVV terug op gelijke hoogte, om vervolgens er overheen te gaan: 2-1. Terwijl SDZ-speler Robbin Kleefstra nog een penalty had gemist.

“De ploeg bestaat uit winnaars en wil strijden voor lijfsbehoud in de eerste klasse. We willen erin blijven en het zo goed mogelijk doen.” Voor Sluijter en de spelersgroep voelt het pijnlijk dat het SDZ-bestuur ‘verwacht’ dat men komend seizoen niet meer in de eerste klasse speelt. De club koos ervoor om een trainer aan te stellen, welke niet beschikt over het trainersdiploma dat nodig is voor de eerste klasse. “Dat is moeilijk te accepteren, want we zijn winnaars. En we willen in de eerste klasse blijven!” Volgende week wacht Assendelft, dat drie punten meer heeft behaald. Bekijk hier de stand in de zondag eerste klasse A.

Bekijk hier alle foto’s van Michel Bes

Mark Steur nieuwe trainer-coach SDZ

 

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
SDZ