Foto: Hans van Dijk

Tegenvallend Pancratius in slotfase alsnog naar zege op FC Abcoude

Na twee gelijke spelen op rij heeft Pancratius eindelijk de eerste zege in de zondag tweede klasse B binnen. Tegen FC Abcoude speelde de ploeg van Danny Hijzelendoorn geen goede wedstrijd en moest zelfs terugkomen van een achterstand. Uiteindelijk stelden Tom Leenen en Bas Pel de eerste driepunter veilig: 1-2.

De overwinning kwam volgens Hijzelendoorn op een fijn moment, nadat dit tegen Nieuw Utrecht (2-2) en Quick 1890 (1-1) niet lukte. “We hebben uitgesproken dat we mee willen doen om de prijzen, in ieder geval een periodetitel. Als je nu weer niet wint, raak je achterop”, zei hij. “Ik vond dit tot nu toe de slechtste wedstrijd van ons. Het was niet het Pancratius wat ik voor ogen heb. Hoe dat komt? Ik weet het niet. Het lukte gewoon niet. Je hebt er altijd wel zo’n dag tussen zitten. Het belangrijkste is dat je wel wint.”

Vlak voor rust kregen de Badhoevedorpers een tegenslag te verwerken met de 0-1 van FC Abcoude. De bezoekers verschenen met een snelle counter voor doelman Stijn Morsch. De sluitpost kon de eerste inzet nog keren, maar werd in de rebound geklopt door Ivo de Waal. “Natuurlijk niet het lekkerste moment, zo kort voor rust, maar dan heb je wel tijd genoeg om het te herstellen.”

Het lukte de thuisploeg pas in de laatste twintig minuten om deze achterstand om te buigen in een voorsprong. Met een knap schot in de korte hoek trok Tom Leenen de stand gelijk: 1-1. Tien minuten voor tijd stond de paal een treffer van Niels Vahlkamp in de weg. De terugspringende bal werd vervolgens door een verdediger naar Abcoude-doelman Jeffrey IJmker gespeeld, die licht in paniek raakte en de bal zo in de voeten van Pel afleverde. De spits van Pancratius pakte dit cadeautje uit om zijn ploeg hiermee aan de 2-1 overwinning te helpen.

Met vijf punten uit de eerste drie wedstrijden beleven de Badhoevedorpers nog geen geweldige competitiestart. Daar kan komend weekend verandering in worden gebracht, wanneer Pancratius op bezoek gaat bij het nog ongeslagen SDZ. “Daar moeten we echt aan de bak, want ik vind SDZ veruit de beste ploeg. Of de derby leeft? Ik heb de jongens er niet meer over gehoord dan normaal. We zijn eerst bezig geweest met Abcoude. Maar dat kan natuurlijk altijd nog komen.”

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zondag tweede klasse B.

Foto Hans van Dijk

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)