Teijsse en Ignacio bezorgen AFC ruime zege

AFC heeft zaterdagmiddag op eigen veld een eenvoudige overwinning geboekt op ASWH, dat afgelopen seizoen via de nacompetitie promoveerde. Op Sporpark Goed Genoeg werd het 4-0 voor de Amsterdammers.

Bekijk hier alle uitslagen en de tussenstand in de Tweede Divisie

Na een klein kwartiertje kreeg AFC de eerste goed mogelijkheid en was het meteen raak. Een lage voorzet vanaf rechts werd door Yordi Teijsse bij de tweede paal binnen gelopen: 1-0. Hoewel de voorsprong er dus al vrij snel was, was de eerste helft behoorlijk gelijkwaardig. ASWH bleef goed overeind, al creëerde hij zelf weinig kansen. Voor rust kregen de bezoekers één goede mogelijkheid. Na een aanval over links kreeg Van den Bosch een goede mogelijkheid om te schieten vanaf de rand van het strafschopgebied. Hij joeg de bal echter hoog over het doel.

Ook na rust bleef ASWH het AFC best lastig maken en kon het via dode spelmomenten gevaarlijk worden. Maar AFC was effectief en sloeg via Raily Ignacio toe: 2-0. Een kwartier voor tijd startte ASWH een slotoffensief met drie verse krachten, maar weer Ignacio maakte aan alle illusies van de bezoekers een einde. Van dichtbij maakte hij tien minuten voor tijd de 3-0. Ook Yordi Teijsse wist nog een tweede goal te maken, wat de eindstand op 4-0 bracht. Dankzij zijn twee goals lijkt Teijsse overigens de nieuwe koploper in het topscorersklassement van Het Amsterdamsche Voetbal te worden. Het klassement wordt na het weekend weer geüpdatet.