Home / slideshow / Teijsse vol vertrouwen: “We moeten weer kampioen worden”

Teijsse vol vertrouwen: “We moeten weer kampioen worden”

Yordi Teijsse behaalde afgelopen seizoen met AFC het kampioenschap in de Tweede Divisie. Dit voetbaljaar gaat het allemaal wat lastiger met een vijfde plaats in de competitie. Teijsse heeft nog echter altijd het vertrouwen dat een titel erin zit. “Het trainingskamp was daarvoor een goed begin. Ik hoop dat de tweede seizoenshelft ons weer veel gaat brengen en dat we wederom kampioen worden”, begint Teijsse.

Treffers

Teijsse is net terug van het trainingskamp als we hem spreken. De AFC-speler staat momenteel vierde in onze topscorerslijst met 11 gemaakte doelpunten, die vaak belangrijk waren voor de prestaties van zijn team. “Tijdens het vorige en dit seizoen maak ik vaak de doelpunten die ons op voorsprong zetten. Of ik maak de gelijkmaker. Dus dat zijn gelukkig regelmatig belangrijke goals. Waar dat aan ligt? Ik weet niet of dat spitsinstinct is. Ik scoor altijd vaak en graag, simpelweg een kwaliteit. Gelukkig gaat het dit seizoen ook redelijk tot prima.”

Stroef

Na het kampioenschap van afgelopen jaar heeft AFC het dit seizoen beduidend lastiger. “Dat merk je aan de uitslagen en de manier waarop het dit seizoen gaat. Het is gewoon allemaal wat stroever en moeilijker. We hebben minder doelpunten voor en meer tegen, dus iedereen merkt dat het lastiger is. We moeten gewoon hard ons best doen, goed trainen en er een schepje bovenop doen.” Teijsse heeft wel vermoedens waarom het dit seizoen zo lastig gaat. “Wanneer je redelijk eenvoudig kampioen wordt, geen moment in gevaar komt en als team intact blijft, sluipt het jaar erop toch een bepaalde gemakzucht erin. Maar ook onze tegenstanders gaan anders tegen ons spelen. Ze kennen onze zwaktes en spelen daarop in. Daardoor gaan ze bijvoorbeeld meer op de counter spelen.”

De 27-jarige Teijsse merkt zélf ook goed dat zijn tegenstanders anders tegen hem gaan spelen. “De eerste acht wedstrijden stond ik volgens mij op 10 goals, terwijl ik de zes wedstrijden erna amper een doel- of kopkans heb gehad. Je krijgt toch eerder een dubbele dekking, spelers gaan je meer in de gaten houden en teams willen je wellicht de wedstrijd uit krijgen. Daar moet ik mezelf op gaan instellen en mijn spel op aanpassen. Dat ga ik zeker doen. Het is echter gewoon een uitdaging. Ik zie het als een compliment als teams dat doen of nodig hebben. Aan mij om te laten zien hoe goed ik daadwerkelijk ben.”

Broers

Yordi Teijsse speelt bij AFC samen met zijn tweelingbroer Kenny Teijsse. “Het is leuk om samen in een team te spelen. Als mijn broertje balverlies lijdt, ben ik de eerste die naar achter rent om de bal weer te veroveren. Als de één slecht speelt, dan hoor je toch: die Teijsse speelde niet goed. En als de één goed speelt, dan is het vaak dat beide goed speelden. Dus we moeten elkaar helpen om ervoor te zorgen dat we altijd een goede wedstrijd spelen. Dat gaat goed, want je voelt elkaar wat beter aan, het is wat makkelijker en het is prettig. Je kent elkaars kwaliteiten door en door, dus het is erg leuk om met elkaar in een elftal te spelen.”

Kampioen

Op het trainingskamp heeft het elftal van Ulrich Landvreugd duidelijke afspraken met elkaar gemaakt. “Iedereen zag dat het de eerste seizoenshelft moeizamer ging, terwijl we met dit materiaal eigenlijk weer kampioen moeten worden. Daar gaan we alles aan doen. Het moet gewoon iets professioneler en minder gemakzuchtig. Als we dat doen, dan gaat het goed komen.”

Tekst: Jordi Smit
Foto: Tom Poederbach

Landvreugd (AFC): “Dat hoort bij topsport”

Bestel de seizoensgids nu voor slechts €9,99!

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
AFC
Send this to a friend