Teleurstellende nederlaag Purmersteijn bij EDO

Purmersteijn is de tweede ronde van de nacompetitie voor promotie naar de zondag Hoofdklasse slecht gestart. De ploeg van Martin van Ophuizen leed in Haarlem een 1-0 nederlaag op bezoek bij EDO. Voor de return van aankomende donderdagavond zullen de Purmerenders nog aan de bak moeten om kans te houden op promotie.

Zoals gebruikelijk had Purmersteijn vanaf het begin het meeste balbezit, zonder dat het in de openingsfase grote kansen kreeg. Aan de andere kant kwamen de gasten bij een tegenaanval in de zestiende minuut nog goed weg toen een kopbal van Arno Dijkstra op de paal eindigde. Purmersteijn bleef het initiatief houden, maar kon in aanvallend opzicht geen potten breken tegen de Hoofdklasser.

IMG_4618

Colin Coenderman ging na 34 minuten het strafschopgebied in, omspeelde de uitgekomen doelman, alleen zocht de aanvaller het doel uit een moeilijke hoek te hoog. Vier minuten later waren de Haarlemmers weer dicht bij een doelpunt, maar nu verdween een afstandsschot van Jeffrey van den Berg onhoudbaar voor Tim Elmers tegen de lat. Zijn collega aan de overkant, Kenny Heemskerk, moest zich op slag van rust nog strekken om het schot van Purmersteijn-aanvaller Ryan Brown te keren.

IMG_4578

In de tweede helft was het een andere wedstrijd en was Purmersteijn niet meer zo overheersend in balbezit als in het eerste bedrijf. EDO was fysiek sterk en ook de tweede bal was veelal voor de thuisploeg, zonder tot groots voetbal te komen. Rick Balaydin kreeg negen minuten na rust een goede mogelijkheid, maar zijn schot vloog rakelings over de lat. EDO was steeds iets meer voor het doel van de Purmerenders te winnen, terwijl de gasten in aanvallend opzicht nagenoeg ongevaarlijk waren. Zelfs toen Niels Eijkenaar een kwartier voor tijd vrij voor doelman Heemskerk kwam te staan, maar zijn inzet te zacht was om de score te openen.

IMG_4603

Dat gebeurde nauwelijks twee minuten later aan de andere kant wel. Een misverstand tussen Jordy de Visser en de uitgekomen doelman Elmers zorgde ervoor dat Terence Groothuysen de thuisploeg met een lob op een 1-0 voorsprong kon zetten. In de slotfase probeerde Purmersteijn nog van alles om een gelijkspel te forceren, maar bij verschillende hoekschoppen hadden de kopballen van Dick Bos en Ryan Brown niet de juiste richting.

Purmersteijn leed zo een minieme nederlaag, maar mochten de Purmerenders nog de derde en beslissende ronde van de nacompetitie willen halen, zal het in aanvallend opzicht donderdagavond op eigen veld beter moeten.

Kijk hier voor alle uitslagen en het programma in de nacompetitie.