Teleurstelling bij RODA en V&V na gelijkspel

In de zaterdag vierde klasse D heeft RODA’23 het Vlug en Vaardig van Edwin van der Raad knap lastig gemaakt. In Bovenkerk werd het 2-2. RODA’23 liet daarmee zien dat het mee kan dan met de topclubs in de afdeling. V&V lijkt de titel nu wel te kunnen vergeten.

Na de nederlaag tegen Voorland, twee weken geleden, liep V&V  al een harde dreun op. Nu kwam daar een tweede tik bij. De achterstand op Voorland bedraagt nu vijf punten. RODA’23 staat op een keurige vierde plaats en de nacompetitie moet haalbaar zijn aan het eind van het seizoen.

IMG_9972

Na afloop van de wedstrijd kon beiden teams niet leven met de puntendeling. Meestal is dat dan wel terecht. RODA’23trainer Alex Leemans had goed naar de samenvatting op Het Amsterdamsche Voetbal gekeken en besloot naar aanleiding van de beelden dat zijn ploeg vroeg druk moest zetten.

Er gebeurde weinig in de eerste helft. V&V speelde gezapig en was misschien wel iets sterker maar kon nauwelijks kansen afdwingen. Dat zelfde gold voor RODA. De enige opwinding die ontstond was na een kwartier spelen, toen RODA-speler Bernard Schapers van het veld moest.

IMG_0089

Na een half uur viel pas de eerste echte kans te noteren. Balverlies van V&V-er Dave Jansen zorgde er voor dat Alain Dekker de bal op de paal zag gaan. In de laatste minuut van de eerste helft kwam RODA toch op voorsprong. Doelman Danniel Pommerel kreeg een schot van Olaf van Rossenberg niet onder controle. De rebound was voor Jorn Merkus die simpel de 1-0 kon maken.

Na rust speelden V&V met drie spitsen maar waren het de Bovenkerkers die de kansen op 2-0 kregen. Het werd echter 1-1. Een kwartier na rust was het invaller Nasserdin Cheddadi die vanaf links hard en laag voorgaf. Marvin Calor kon van dichtbij binnen tikken (1-1).

Vanaf die treffer had V&V het overwicht en was het wachten dat de ploeg van Van der Raad op voorsprong kwam. Maar het tegenover gestelde gebeurde. In d e78ste minuut was het Ramon Santana die RODA voor de tweede keer op voorsprong zette. Hij omspeelde Michel Diepenbos en loet Pommerel vervolgens kansloos.

Cor van Rossenberg

De aftrap die volgde werd door V&V lang gespeeld. Walter Verstraten (RODA) maait over de bal en V&V-spits Gerben Bolten kan profiteren. Oog in oog met doelman Kelvin Monnich faalt Bolten niet (2-2).

Beide ploegen kregen geen kansen meer op de overwinningen. Bij RODA en V&V heerste na afloop het gevoel dat er meer te halen viel.

Kijk voor alle uitslagen, de stand en het programma op de klassenpagina van zaterdag 4D.

Foto’s Cor van Rossenberg

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)