Home / Homepage / Ten Bosch en AFC gaan voor 5!

Ten Bosch en AFC gaan voor 5!

AFC en Cor ten Bosch hebben vanavond tijdens het jaardiner in het American Hotel bekend gemaakt dat ze nog minimaal een jaar met elkaar verder gaan. Het wordt dan het vijfde jaar voor ten Bosch bij Amsterdams hoogst spelende club.

De contractverlenging zat er al een tijdje aan te komen ondanks dat zowel trainer als club zich de afgelopen tijd geen uitspraken lieten ontlokken. Maar nu hebben ze het dan toch officieel naar buiten gebracht. Op de dag dat de vereniging precies 117 jaar bestaat. Het hoort nou eenmaal bij de tradities van de club.

Ondanks diverse aanbiedingen die Ten Bosch kreeg blijft hij graag bij AFC. Ook al wordt het zijn vijfde jaar. Ten Bosch: “Ik heb in het verleden ook zes jaar bij Osdorp gezeten en heb dat niet als negatief ervaren. De spelersgroep veranderd ieder jaar voor 33% dus het blijft wel verfrissend. Ik zag het dan ook niet als een probleem. Het bestuur en de technische commissie ook niet. We waren er snel uit”.

AFC hoopt volgend jaar, en de jaren daarna, ook in de topklasse te spelen. Ten Bosch: “Maar het zal steeds moeilijker worden om te concurreren met clubs uit bijvoorbeeld het oosten van het land. Het lijkt af en toe wel betaald voetbal daar. Wij gaan daar niet aan meedoen! We hebben een prachtige opleiding waar veel kwaliteit in zit. Daar geloof ik echt in. We zullen wel iets terug moeten. We hebben nu 23 spelers en dat zullen er volgend seizoen 20 worden. De rest vullen we aan met talentvolle spelers uit het tweede. Wij hebben geen geld om spelers zoals Andy van der Meijde te halen (zoals WKE onlangs deed, red.)”.

Als hoogst spelende Amsterdamse club en bijna geen concurrentie op dit niveau in de buurt denkt Ten Bosch wel uit een grote vijver te kunnen vissen. “Spelers die nog iets willen bereiken in het betaalde voetbal moeten nu toch minimaal in de topklasse spelen. Het wordt net een tweede Jupiler League. Het niveau gaat hard omhoog. Zowel bij de trainers als de spelers. En dan is AFC dus een goede keus”.

Succestrainer Ten Bosch zal dus ook het komend jaar de hoofdverantwoordelijke zijn voor het eerste elftal en gezien zijn staat van dienst met vele kampioenschappen is dat een verstandige keus van AFC.