Ter Leede laat AFC (zaterdag) kansloos achter

Het is AFC niet gelukt om in de zaterdag Hoofdklasse A voor een verrassing te zorgen tegen Ter Leede. De nummer twee van de ranglijst was een maatje te groot voor de Amsterdammers: 2-6.

Vanaf minuut één was AFC kansloos tegen de gasten uit Sassenheim. Binnen tien minuten keek de thuisploeg tegen een 0-2 achterstand aan door doelpunten van Jesse Dingjan en Oussama Siali. De ploeg van Benno Nihom werd op alle fronten afgetroefd en het was een lichte opluchting dat het verschil op het scorebord halverwege ‘slechts 0-2 was.

Pas na rust deden de Amsterdammers iets terug via Daan Sutorius, die een strafschop benutte. Het was echter niet de aansluitingstreffer waarop werd gehoopt. Die ijdele hoop werd binnen één minuut al teniet gedaan door Marc de Kruijs: 1-3. Vlak daarna vergrootte Jeffrey Bok met de 1-4 de zorgen voor AFC.

Tien minuten voor tijd maakte Pepijn Veerman de achterstand iets draaglijker voor de thuisploeg, dat echter niet kon voorkomen dat Ter Leede in de slotminuten dankzij doelpunten van Bok en De Kruijs uitliep naar een 2-6 overwinning. Na de 6-1 tegen SteDoCo was dit de tweede ruime nederlaag dit seizoen. Bovendien kregen de Amsterdammers uit de eerste vijftien wedstrijden de meeste doelpunten tegen: 42.

AFC sluit dit jaar als promovendus af op de veertiende plaats in de zaterdag Hoofdklasse A, een plek die aan het eind van de rit nacompetitie betekent. De achterstand op de veilige nummer dertien (Zwaluwen) bedraagt slechts één punt. Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma.