Terecht gelijkspel AFC-AMVJ

Vandaag stond er een heuse derby in Amsterdam Zuid op het programma. AFC ontving in zaterdag 2A buurtgenoot AMVJ. Na negentig minuten stond er 1-1 op het bord. Niemand vroeg zich na afloop af wie er nu punten had verloren, het was gewoon een terecht gelijkspel. AMVJ ontnam zichzelf hiermee de kans om dichterbij koploper WVHEDW te komen. De ploeg van Martin Steenvoorden speelde immers gelijk bij Monnickendam. AFC was de morele winnaar en heeft een goede kans om nog veel meer punten te gaan pakken in de tweede seizoenshelft.

AFC trad met een versterkt elftal aan tegen AMVJ. Maar liefst vijf nieuwe namen vielen er te lezen op het wedstrijdformulier. Daan Sutorius, Jasper Blonk, Nabil el Hyani, Tim Wulffraat en Floris Dokkum stonden voor het eerst in de basis bij de ploeg van Wessel Colijn. Vooraf waren de verwachtingen dan ook hooggespannen, maar toch was het AMVJ dat het initiatief nam. Zonder echt dichtbij het doel te komen overigens. Het spel speelde zich vooral af op het middenveld, waar er zeer veel en soms veel te harde tackles werden ingezet. Ook werd er behoorlijk gepraat tegen de scheidsrechter, iets dat volgens de nieuwe richtlijnen niet meer zou moeten kunnen. Na ruim een kwartier kwam AFC beter in de wedstrijd en rukte op richting het doel van AMVJ. El Hyani kwam er af en toe langs, maar zijn voorzetten waren makkelijk te verwerken door de AMVJ verdediging. De actieve Benno Nihom probeerde het ook nog van afstand, maar het schot miste kracht. Bram van der Diest kwam namens AMVJ in scoringspositie, maar raakte de bal niet goed. Toch werd de wedstrijd nog voor rust opengebroken. Net nadat de scheidsrechter had besloten om eindelijk gele kaarten uit te gaan delen, kwam AFC op voorsprong. Een corner werd door een verdediger ongelukkig verlengd en de bal kwam voor de voeten van Tim Wulffraat die met een draai inschoot en keeper Levien Rocha van AMVJ kansloos liet. Na deze 1-0 had AFC zelfs de voorsprong kunnen vergroten toen de behendige Ben van Kessel verrassend schoot vanaf rechts. Ditmaal kon Rocha wel redding brengen. Met 1-0 gingen de ploegen rusten.

Na rust een ander beeld. AMVJ kwam feller uit de kleedkamer en drukte AFC achteruit. In de 65e minuut leverde dit resultaat op. Een vrije trap werd door Bram van der Driest net over de verdediging van AFC gelegd. Wieger Visser kon aannemen en werkte knap af. 1-1 en het leek erop of AMVJ door ging drukken. Dat bleek echter schijn. In het vervolg van de wedstrijd daalde het niveau en stegen de ballen. De krachten vloeiden langzaam weg uit beide ploegen en het onvermijdelijke gelijkspel diende zich aan. Na negentig minuten was dit een feit en met 1-1 kregen de ploegen het punt waar ze recht op hadden. Niet meer en niet minder.

Trainer Wessel Colijn van AFC toonde zich tevreden.
Colijn:’Ik heb veel nieuwe jongens in moeten passen, dat duurt even voordat iedereen ingespeeld is. AMVJ is een zeer stugge tegenstander en staan hoog op de ranglijst. Ik kan leven met een gelijkspel en ben ervan overtuigd dat wij nog veel punten gaan pakken.’

Maurice Kuijper, trainer van AMVJ vond het ook een terecht gelijkspel.
Kuijper:’Ik heb wat geblesseerde spelers en spelers die terug komen van een blessure. Wij waren op het middenveld te slordig. In de eerste helft komen we goed weg, in de tweede helft hebben we er alles aan gedaan. Maar meer dan een gelijkspel zat er niet in.’

Bovenin is er weinig veranderd in zaterdag 2A. Alleen HBOK mag zich de winnaar van het weekend noemen met een 4-0 winst op Overbos. Voor de stand verwijzen wij u naar de klassenpagina.

Foto’s: Tom Poederbach