Terecht gelijkspel WVHEDW-OSV

WVHEDW is vandaag niet verder gekomen dan een 1-1 gelijkspel tegen OSV. Op deze uitslag viel niet veel af te dingen. OSV weerde zich met man en macht, terwijl WVHEDW niet in zijn eigen spel kon komen. De koploper was vandaag niet overtuigend genoeg om de drie punten te pakken. OSV schiet buiten deze morele overwinning niet veel op op de ranglijst. WVHEDW blijft ruim bovenaan staan, maar HBOK lijkt aan te dringen met een 1-3 uitzege bij AMVJ.

OSV speelde vanaf het beginsignaal feller dan WVHEDW. De verdedigers dekten kort en WVHEDW kon zich er niet onderuit voetballen. Het eerste kansje was voor Dick Bos van OSV, maar hij zag zijn vrije trap over gaan. Aan de andere kant kreeg Reinder Berfelo een schietkans, die echter naast het doel verdween. Het was typerend voor de eerste helft, waar de meeste kansen uit vrije trappen of andere dode spelmomenten ontstonden. Robert Stuut mocht ook een vrije trap proberen in de 20ste minuut. Keeper Marco Keevel van OSV kon de bal naast tikken. OSV had in sommige fases echt een overwicht. Jermaine Ristie was door zijn snelheid vaak dreigend en Renco Bakker probeerde met zijn grote lijf vaak door te drukken tot in de zestien. Uit de afgeslagen ballen had OSV voor rust een paar goede schotkansen. Met wat meer geluk had hier zomaar een goal uit kunnen vallen. Ruben Loeve had aan het einde van de eerste helft het doel ook nog in zicht na een voorzet van Ashraf Azzouz. Loeve had echter teveel tijd nodig. Keeper Kneevel moest ook nog twee keer reddend optreden, maar dit deed hij goed, zodat er na vijfenveertig minuten nog steeds 0-0 op het bord stond.

IF

Na rust veranderde er in eerste instantie weinig aan het spelbeeld. OSV had vaker de bal doordat er veel strijd werd geleverd. Daarnaast kan de ploeg vrij goed voetballen in de kleine ruimte. Dave Sijbrands loste in de 50ste minuut een schot op WVHEDW keeper Joep Albers. De laatste kon hem over tikken. Trainer Martin Steenvoorden van WVHEDW besloot kort na rust in te grijpen. Hij haalde spits Djoere de Jong eruit, die tot dan nauwelijks zichtbaar was geweest. Rob van Bunderen verving hem en dat gaf wat meer stootkracht. Nadat Niels Rietvelt van OSV een dwarrelbal bij de tweede paal op de lat kopte was het even later wel raak voor de bezoekers. OSV mocht opkomen tot in de zestien. Toen de bal teruggelegd werd kwam hij tegen de hand van Bouke Timmer van WVHEDW. De goed leidende scheidsrechter Julio Barrales kon niet anders dan de bal op de stip leggen. Niels Rietvelt schoot deze feilloos in en zette OSV hiermee op een 0-1 voorsprong.

Niels Rietvelt scoorde de 0-1 uit een penalty

Net als vorige week kon OSV maar heel kort genieten van de voorsprong. Nog geen twee minuten later kon Ruben Loeve vanaf de achterlijn de bal voorgeven namens WVHEDW. Verdediger Sander Driehuis werkte de bal binnen. Deze 1-1 gaf OSV weer veel te snel weg. In het restant van de wedstrijd leek het erop of WVHEDW kon doordrukken. De krachten vloeiden langzaam weg bij OSV en Rob van Bunderen kreeg een goed kopkans die voorlangs ging. Driehuis had daarna nog een betere kans. Zijn kopbal werd van de lijn gehaald door de OSV verdediging. Het slotakkoord was voor OSV. In de laatste minuut van de wedstrijd kreeg het een vrije trap op nog geen vijf meter van de doellijn van WVHEDW, wegens een opgeraapte terugspeelbal. Het valt echter niet mee om zo’n bal in een wirwar van spelers zuiver in te schieten. Na deze mislukte poging floot Barrales voor het einde. Het was een leuke wedstrijd om naar te kijken en OSV had een terecht punt behaald tegen de koploper.

Sander Driehuis werkte de 1-1 binnen.

Trainer Steenvoorden van WVHEDW vond zijn ploeg niet fel genoeg vandaag.
Steenvoorden:’OSV had hier niet zoveel te verliezen en speelde alles of niets. Zij waren hierin veel gretiger dan wij. Zij wonnen de duels die wij eigenlijk moeten winnen om van daaruit te gaan voetballen. Het was geen onderschatting van ons, maar wel een beetje gemakzucht. Mijn spelers moeten niet gaan denken dat we alles winnen omdat we WVHEDW zijn. Het gelijke spel was meer dan terecht.’