Tersteeg gaat voor zevende jaar bij DVVA: “Ik ben hier op mijn plek”

Sjaak Tersteeg staat volgend jaar ook aan het roer bij DVVA uit de zaterdag tweede klasse A. De trainer gaat dan alweer voor zijn zevende seizoen bij de club uit de Watergraafsmeer. “Ik ben hier op mijn plek, dat moge duidelijk zijn.”

Op dit moment staat DVVA in de middenmoot, op zes punten achterstand van koploper WV-HEDW. “Dat verschil valt mee, maar ik ben ook reëel: we staan aan de andere kant maar slechts vier punten boven de degradatiestreep. Het is nu zaak om daar eerst ver weg van te blijven, en dan kunnen we naar boven kijken. Een periodetitel zou mooi zijn bijvoorbeeld.”

Tersteeg is niet bang dat de ploeg na zeven jaar op hem is uitgekeken. “Ik heb tot vorig seizoen altijd met een heel hecht en ervaren team samengewerkt. Veel van die spelers zijn gestopt of voetballen nu een niveau lager. Het team van nu is jong en dat zie ik als een grote uitdaging. Er zit nog veel rek in. Dat was ook een belangrijke afweging bij mijn contractverlenging.”

Oud-voorzitter Maarten Smakman (l) en Sjaak Tersteeg
Oud-voorzitter Maarten Smakman (l) en Sjaak Tersteeg

“Aanvallend zie ik weinig problemen, we scoren vrij simpel. Met name in verdedigend opzicht valt er nog veel winst te boeken. Dat is ook gewoon een kwestie van ervaring. We krijgen te makkelijk doelpunten tegen. We moeten wat dat betreft scherper worden en minder naïef. Daar werken we hard aan.”

Voor Tersteeg is het trainersvak een uit de hand gelopen hobby. “En een hobby moet wel leuk blijven, dus ik vind het belangrijk dat de sfeer op de club goed is. Dat was bij mijn vorige club WV-HEDW het geval en dat heb ik nu bij DVVA weer. De mensen die er werken zijn warm en betrouwbaar. En andersom pas ik ook goed bij de club, denk ik. Ik heb niet voor niets een heel bestuur overleefd.”

Of hij net als bij WV-HEDW ook elf jaar bij zijn huidige club ziet zitten kan Tersteeg niet zeggen. “Ik bekijk het echt per jaar, dat heb ik bij WV ook altijd gedaan. Zolang het gevoel goed is blijf ik. Ondanks dat het een hobby is heb ik wel ambitie om ooit een keer op een hoger niveau te trainen. Dan moet die gelegeheid zich wel voordoen. Maar op dit moment ben ik zeer content bij DVVA.”

Verslag: Sam Porskamp

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)