Home / Algemeen / Tersteeg kijkt uit naar wedstrijd van de week tegen zijn oude club

Tersteeg kijkt uit naar wedstrijd van de week tegen zijn oude club

Zaterdag staat in de tweede klasse A de derby tussen WVHEDW en DVVA op het programma. De ontmoeting tussen de twee Amsterdamse clubs is een speciaal weerzien voor DVVA-trainer Sjaak Tersteeg.

Tersteeg was maar liefst elf jaar werkzaam bij WVHEDW en is inmiddels al weer aan zijn zesde seizoen bezig bij DVVA. Martin Steenvoorden, trainer van WVHEDW, haalde zijn trainerspapieren onder Tersteeg. De ontmoeting tussen beide clubs is altijd een speciale ontmoeting. Het is een wedstrijd die vele verhalen kent.

DVVA begon het seizoen met drie punten uit drie wedstrijden, WVHEDW haalde er zes. Beide ploegen spraken aan het begin van het seizoen de doelstelling uit om mee te gaan spelen om de prijzen. Een tweede, of zelfs derde, nederlaag zo vroeg in het seizoen zit niemand op te wachten.

De laatste keer dat beide teams elkaar in competitie verband troffen was in het seizoen 2012/2013. Op 6 april 2013 won WVHEDW met 1-0 van DVVA door een doelpunt van de inmiddels vertrokken Robbert Stuut. Doelman Joep Albers stopte drie minuten voor tijd een penalty van Teun Meurs waardoor WVHEDW de overwinning pakte. Eerder dat seizoen werd het bij DVVA gelijk. Op sportpark Drieburg werd het toen 2-2. Voor DVVA , dat met 2-0 voorkwam, scoorden Teun Meurs en Johan Annema. WVHEDW behaalde uiteindelijk ene punt door treffers van Rob van Bunderen en Thomas Wollersheim.

Zaterdag staan de ploegen dus weer tegen over elkaar. Onze wedstrijd van de week begint zaterdag om 14:30. De samenvatting en reacties zijn zaterdagavond te zien op onze site.

De wedstrijd van de week wordt u aangeboden door Assy Luizenkam