Home / Algemeen / Tersteeg wint met DVVA van zijn oude club WVHEDW

Tersteeg wint met DVVA van zijn oude club WVHEDW

DVVA heeft in de zaterdag tweede klasse A voor een behoorlijke verrassing gezorgd door bij WVHEDW met 1-2 te winnen. Invaller Arian van Diermen werd de matchwinnaar. Later op de avond een ruime samenvatting en reacties van onze wedstrijd van de week.

Sjaak Tersteeg had na afloop ene grote lach op zijn gezicht. Een smile van oor tot oor omdat zijn ploeg, DVVA, zojuist zijn oude werkgever met 1-2 had verslagen. “Het is een mooi verjaardagscadeau voor de trainer” zei de matchwinnaar Van Diermen na afloop glunderend. Tersteeg werd vrijdag 55 jaar.

Foto Jan Vonk: Mick van Moerkerk zoekt het duel op met Job Verhoeve
Foto Jan Vonk: Mick van Moerkerk zoekt het duel op met Job Verhoeve

WVHEDW had verreweg het meeste balbezit, maar de grootste kansen waren voor de bezoekers die gehavend aan de start waren gekomen (Aanvallers Van den Hoek en Geers waren geblesseerd) en zelfs met een nieuwe centrale verdediging aantraden. Het was wachten op het eerste doelpunt van de thuisclub, maar Van Moerkerk (redding Van de Poppe) en Reurts (te slappe inzet) waren niet trefzeker.

Toen Sander Driehuis na ruim een half uur spelen in de fout ging en middels een overtreding het gevaar moest stoppen (waar hij goed weg kwam met een gele kaart) mocht Muus Visser van zo’n achttien meter aanleggen. Visser krulde de bal langs de muur en passeerde Ramon Freriks (0-1).

Foto Jan Vonk: Muus Visser schiet de 0-1 binnen
Foto Jan Vonk: Muus Visser schiet de 0-1 binnen

Na rust opereerde WV met een extra aanvaller. Driehuis was in de kleedkamer achtergebleven en vervangen door Joey van Lemmeren. Toch was het DVVA dat via debutant Vincent Heimgartner de beste kans kreeg op een doelpunt. De verdiende gelijkmaker bleef echter niet lang uit. Stroomberg werd eerste nog gestuit door Van de Poppe maar na twintig minuten was het wel raak. Na een goede actie van de behendige Mick van Moerkerk schoot Floris Reurts knap in.

Waar de verwachting was dat WVHEDW de winst naar zich toe zou grijpen was het DVVA dat halverwege de tweede helft wederom op voorsprong kwam. Na een fout van Tjeerd Meijer bezorgde Brendon Huble de bal bij invaller Van Diermen. De spits die op de bank begon omdat hij niet kan trainer wegens werkzaamheden in het buitenland, faalde niet (1-2).

_IMG1571

Het slotoffensief was voor de thuisploeg. De echte grote kansen kwam pas in de blessuretijd. Kansen die er nog toe deden omdat Teun Meurs had verzuimd een levens grote kans in een doelpunt om te zetten. Maar ook die kansen waren niet aan de ploeg van Steenvoorden besteed. Van Lemmeren en Meijer zagen tot twee keer toe Van de Poppe een verdiend doelpunt voorkomen.

Later op de avond een uitgebreide samenvatting en reacties. Kijk voor alle uitslagen, de stand en het programma op de klassenpagina van zaterdag 2A.

Foto’s Jan Vonk