Home / Algemeen / Teruggekeerde Noordenbos over kampioenkansen en ‘penaltyvloek’

Teruggekeerde Noordenbos over kampioenkansen en ‘penaltyvloek’

Joey Noordenbos had in het seizoen 2013/2014 een belangrijk aandeel in het kampioenschap van HBOK in de tweede klasse A. Dit seizoen wil hij dat kunstje met de ploeg uit Zunderdorp in diezelfde klasse herhalen. “Het wordt spannend bovenin, maar voorlopig staan wij bovenaan”, glundert de 25-jarige aanvaller.

Noordenbos keerde afgelopen zomer terug bij de huidige koploper van de zaterdag tweede klasse A. Hij kwam over van De Dijk. “Ik ben blij dat ik ben teruggekeerd. Ik heb het naar mijn zin, ik scoor veel en we staan bovenaan”, vervolgt Noordenbos, die al goed is voor zes treffers.

Eigenlijk hadden dat er al zeven moeten zijn, want de aanvaller miste afgelopen weekeinde tijdens het duel met promovendus Buitenveldert een penalty. “Het lijkt wel of er een vloek heerst op het nemen van penalty’s. Het is al de vijfde strafschop op rij die wij hebben gemist. Wie de strafschoppen in het vervolg moet nemen? Misschien moet onze trainer Marc Onsia hem maar zelf nemen”, grapt Noordenbos, die de penalty zaterdag bij een 4-1 tussenstand matig inschoot. Om serieus te vervolgen: “Ik hoop dat ik de volgende gewoon weer mag nemen.”

Foto Rikus de Lange | Joey Noordenbos in de wedstrijd tegen Jong Holland
Foto Rikus de Lange | Joey Noordenbos in de wedstrijd tegen Jong Holland

Noordenbos, die afgelopen weekend de 1-0 voor zijn rekening nam, blikt daarna kort terug op het duel met Buitenveldert. Daarin zag hij Buitenveldert na een 4-1 stand terugkomen tot 4-3. “We begonnen goed en ik zette mijn ploeg snel op voorsprong. Het was vervelend dat we op slag van rust nog de 3-1 tegen kregen. Toch dacht ik dat het na de 4-1 gespeeld was, maar gelukkig hebben we met 5-3 gewonnen en zo optimaal geprofiteerd van het puntverlies van onze concurrent”, knipoogt Noordenbos.

Hij vertelt daarna iets over zijn eerst periode bij HBOK, die één jaar duurde. Hij vertrok daarop naar de amateurs van Volendam. “In het seizoen 2013 – 2014 hadden we bij HBOK ook een topjaar. In 21 wedstrijden maakte ik dertig goals. Daarnaast weden we kampioen in de tweede klasse. Het zou natuurlijk geweldig zijn als wij met deze ploeg dat kunstje kunnen herhalen.”

Een kampioenschap is ook reëel, want ondanks dat onder meer spits Kid Ronday afwezig was blijft de formatie van Onsia winnen. De ploeg boekte alweer de vierde zege op rij en de achtste in totaal. Alleen van stadsgenoot OSV werd verloren. “Het is jammer dat we vorige week net niet de periode wonnen. Doordat concurrent ZOB met grote cijfers won, maar het was sowieso al een lastig verhaal. Zij speelden immers tegen de onderste en dan kan het voorkomen dat er een 7-0 eindstand op het scorebord prijkt. We hoopten op een wonder, maar wij gaan voor de volgende periode. Dan zijn wij in elk geval zeker van de nacompetitie, maar het ultieme doel is natuurlijk om aan het einde van het seizoen kampioen te worden.”

Komend weekend gaat HBOK op bezoek bij staartploeg Overbos. Kijk hier voor de stand en de rest van het programma in de zaterdag tweede klasse A.

Foto’s: Rikus de Lange

Bestel de seizoensgids 2022/2023

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!