Foto: Annelies Schreuder

Terzo Stemerdink helpt IVV langs Alliance’22

Na drie keer op rij 1-1 gespeeld te hebben heeft IVV weer eens gewonnen. Op bezoek bij Alliance’22 in Haarlem werd het 0-3. Terzo Stemerdink leverde met twee doelpunten een belangrijk aandeel in de overwinning van de Landsmeerders.

De laatste overwinning van IVV dateerde alweer van 24 februari – toevallig ook tegen Alliance’22. Daardoor heeft de ploeg van Gerrie Breugem de aansluiting met de koplopers verloren en lijkt het kampioenschap min of meer buiten bereik. De Haarlemse thuisploeg staat in de middenmoot en heeft ook niet veel meer om te spelen. Die combinatie zorgde vandaag voor een gezapige wedstrijd, vond Breugem.

Dat de Landsmeerders het ook zonder de geblesseerde sterkhouders Dave Hertog en Quincy Molly moesten doen, hielp ook niet. Toch waren de bezoekers de bovenliggende partij. Een goede combinatie tussen vier IVV-spelers zorgde ervoor dat Davey de Haze de bal bij Terzo Stemerdink kon bezorgen. De middenvelder krulde de bal met de buitenkant van de voet fraai in de kruising: 0-1. “In ieder geval nog iets om van te genieten,” merkte Breugem op.

Na de rust werd de wedstrijd er niet aantrekkelijker op. Een minuut of tien na de pauze wist Stemerdink nog wel de voorsprong te verdubbelen met zijn tweede goal van de dag. Daarna was het Davey de Haze, die met nog twintig minuten op de klok vanaf de flank leek voor te zetten. De bal vloog echter direct het doel in. Daarmee was de eindstand bepaald, al had IVV nog uit kunnen lopen. “We hadden misschien nog wel drie goals moeten maken,” zag Breugem. “Er waren een aantal situaties waarin we net niet de goede keuzes maakten of te lang wachtten.”

Door de afwezigheid van enkele spelers kreeg de 16-jarige Dylan van Os vandaag de gelegenheid te debuteren in het eerste van IVV. Breugem was tevreden met de junior uit de Onder-17. Van Os had zelfs nog een grote kans op de 0-4, maar raakte de bal verkeerd. “Heel leuk, die jongen is heel gedreven en gemotiveerd. Leuk om te zien dat zo’n jongen meteen het niveau aanttikt.”

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma in de zondag derde klasse C.

Archieffoto: Annelies Schreuder

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
IVV