Tevfik Ceyar held van ‘T Knooppunt op weg naar titelprolongatie

‘T Knooppunt mag in de finale om het landskampioenschap zaalvoetbal de titel verdedigen. De ploeg van Hicham Benhammou had in de halve finale een derde en beslissende wedstrijd nodig tegen Volendam. De Amsterdammers moesten heel diep gaan en bereikten uiteindelijk aan de hand van Tevfik Ceyar de finale: 4-3.

“Ik leek wel Van Basten”, glimlachte de matchwinner. De vergelijking mocht hij maken na zijn winnende treffer, eentje van grootse schoonheid. Uit een bijna onmogelijke hoek nam Ceyar de bal in één keer op zijn slof en zijn volley vloog in de korte hoek binnen. Anderhalve minuut voor tijd was de 4-3 een feit en de ontlading enorm. “De toeschouwers schreeuwen, ze zijn blij. Het was mooi om het zo af te maken.”

Vlak daarvoor leek de wedstrijd nog op verlengingen uit te draaien, nadat Danny Tol met zijn derde van de avond voor de 3-3 had gezorgd. In de laatste minuut hield doelman Manuel Kuyk zijn ploeg op de been door twee fantastische reddingen op Kevin Mühren en Maurice Buijs. “Manuel stond geweldig te keepen, hij was voor ons de man-of-the-match”, vond Ceyar.

‘T Knooppunt kroop door het oog van de naald. Vrijdagavond werden de Amsterdammers al afgetroefd door Volendam en de bezoekers waren erop gebrand dit nog een keer voor elkaar te krijgen. Het scenario ontvouwde zich toen Tol binnen een halve minuut de score opende. Halverwege de eerste helft maakte hij er zelfs 2-0 van door geklungel van Ismail Ouaddouh genadeloos af te straffen.

Supporters zagen de bui al hangen. Vlak voor rust slaagde Mo Attaibi, die fit genoeg was bevonden om de cruciale wedstrijd spelen, erin om de aansluitingstreffer te produceren. Daardoor kon ‘T Knooppunt met iets meer hoop de kleedkamers opzoeken. “We hebben tegen elkaar gezegd dat we iets recht te zetten hadden. We hebben altijd vertrouwen in elkaar gehad en blijven voor elkaar knokken. Dat is ook een kwaliteit.”

Direct na rust stelde de thuisploeg orde op zaken. Doelpunten van Ilias Bouzit en Ceyar betekenden dat ‘T Knooppunt binnen vier minuten de leiding in de wedstrijd namen. “Na de 3-2 dacht ik dat het de beslissing was”, bekende de goalgetter, met 31 treffers topscorer van de reguliere competitie. ‘T Knooppunt verzuimde echter door te drukken. Jamal el Ghannouti strandde tot twee keer toe op doelman Jack Steur, een vrije trap van Ceyar ging via de vingertoppen van Steur naast en de sluitpost redde ook goed op schot van Bouzit.

De gelijkmaker van Tol bracht de spanning terug in de wedstrijd, totdat Ceyar zijn ploeg alsnog het ticket voor de finale bezorgde. “Dit was een topwedstrijd. Echt leuk voor de supporters.” In de finale wacht Hovocubo, dat in de halve eindstrijd afrekende met ASV Lebo. De heenwedstrijd is op vrijdagavond in de Sporthallen Zuid.

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)