Tevreden (Buiksloot): “Ik ben geen wonderdokter”

Zondag tweedeklasser Buiksloot verkeerd in een moeilijke periode. De ploeg van Brian Tevreden staat na zes wedstrijden op de laatste plaats met slechts een punt. Vorige week werden pas de eerste doelpunten van het seizoen gescoord. Tevreden: “ Ik moet geduld hebben. En dat heb ik!”

Tevreden kwam pas vlak voor het begin van het seizoen bij Buiksloot voor de naar AZ vetrokken Leeroy Echteld. Met een hele jonge selectie probeert Buiksloot iedere week een stap voorwaarts te maken. Tevreden: “Ik krijg steeds beter inzage in mijn selectie. Het heeft tijd nodig, zeker met zo’n jonge ploeg. Ik werk met A-, B- en eerstejaars senioren. Ik heb twee jongens van zeventien in de basis staan en de oudste is denk ik 23. Dat is niet erg, maar ik heb ook geen enkele speler die ervaring heeft met het spelen in de tweede klasse.”

Foto John Beckman Abcoude Buiksloot 1
Foto John Beckman: Abcoude – Buiksloot

Die ervaring brak Buiksloot in de eerste z4es wedstrijd vaak op. Tegen het gepromoveerde Wasmeer werd in de laatste minuten een 4-3 voorsprong weggegeven (6-4 nederlaag). Tevreden: “We hebben die wedstrijd drie keer achter gestaan en kom dan eindelijk op 4-3. Dan moet je het gewoon wat slimmer aanpakken en minder risico nemen. We missen gewoon de nodige ervaring. Jongens die zien dat we dan even anders moeten gaan spelen. Niet meer op een lijn, maar gewoon een mannetje extra er achter.”

Tevreden moet veel coachen, maar staat niet negentig minuten schreeuwend langs de lijn. “Zo’n trainer ben ik niet. Na mijn bespreking is alles duidelijk. Het probleem is alleen dat ze dat niet altijd weten te vertalen naar de wedstrijd. En zeker niet negentig minuten lang.”

Ondanks de slechte resultaten is de sfeer prima binnen de groep. Het jeugdig enthousiasme kan straks wel eens een voordeel voor de club worden. Tevreden: “We zullen het best moeilijk krijgen dit seizoen. Ook ben ik geen wonderdokter. We moeten het zonder budget doen en dat zie je terug op de ranglijst. We zullen bij de onderste vijf gaan spelen en dan maar hopen dat we het net redden. We moeten in ieder geval weg van de rechtstreekse degradatie plaatsen. Als we de nacompetitie halen heb ik een fitte ploeg die er vol voor gaat. Van vakanties met kinderen heb ik dan in ieder geval geen last.

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)