Tevreden en VVA/Spartaan niet samen

Brian Tevreden keert toch niet terug naar VVA/Spartaan. Twee weken geleden liet het bestuur weten dat de terugkeer van  Tevreden rond was maar bij nader inzien gaat de deal toch niet door. Tevreden koos uiteindelijk voor de ambitieuze vijfdeklasser VV Oosthuizen.

Tevreden: “We waren er inderdaad helemaal uit. In december hebben we goede gesprekken gehad en ik zou inderdaad terugkeren bij de club waar ik drie jaar met succes heb gezeten.” Vorig jaar verliet Tevreden in een laat stadium de club. Zoals bijna gebruikelijk gingen er een aantal spelers met Tevreden mee naar OFC.  Die stap van de trainer is nu de reden dat hij komend seizoen niet terugkeert in Amsterdam.  Bestuurslid Mike Kramer: “Bij een groot deel van de selectie viel de terugkeer van Brian niet in goede aarde. Ook was er wat weerstand binnen de club.  Ik heb echt geprobeerd om weer met Brian aan de slag te gaan maar de weerstand is te groot. Dan is het natuurlijk geen goede basis om met elkaar in zee te gaan”.

Tevreden: “Het is jammer dat sommige spelers het verleden niet los kunnen laten. Vier of vijf spelers bleven zich verzetten tegen mijn komst. Echte clubjongens trouwens. Als zij niet dezelfde weg in willen slaan als ik dan red je het niet”.  Kramer: “Het gevoel dat vooral leeft bij een bepaald deel binnen de club is dat hij de vereniging in de steek heeft gelaten. Dat idee krijg ik er maar niet uit. Ik heb er alles aan gedaan maar het is me niet gelukt. We hebben toen onze keuze heroverwogen en besloten het niet te doen”.

Tevreden koos vervolgens voor vijfdeklasser Oosthuizen. Tevreden: “Een erg mooie club die hogerop willen. Als ik toch voor VVA/Spartaan  was gegaan had ik mijn eigen glazen ingegooid. Dat wil ik uiteraard niet”.  De club aan de Jan van Galenstraat moet dus nu op zoek naar een nieuwe trainer. Kramer: “We hebben met het bestuur afgesproken dat we dit weekend allemaal een lijstje zouden maken met potentiële trainers. We hopen eind van deze maand en uiterlijk half maart een nieuwe trainer te kunnen presenteren. Het hangt er natuurlijk ook vanaf of we in de derde klasse blijven. Daar doen we alles aan maar het zou ook zo maar kunnen dat we degraderen en dan zou de Frenk (de huidige trainer Saarloos, red.) ook eventueel kunnen blijven”.

Zowel Tevreden als Kramer hopen dat er in de toekomst toch weer mogelijkheden zijn om met elkaar samen te werken.

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!