Home / Algemeen / Texel ’94 schakelt ZSGOWMS na strafschoppen uit

Texel ’94 schakelt ZSGOWMS na strafschoppen uit

Zondag derdeklasser ZSGO/WMS is er niet in geslaagd om net als het zaterdagelftal de laatste 32 van de districtsbeker West I te bereiken. De ploeg van Rob Rijnink moest na strafschoppen zijn meerderen erkennen in Texel ’94, nadat de reguliere speeltijd geen winnaar opleverde: 1-1.

Tot tweemaal toe werd deze bekerwedstrijd afgelast, maar nu werd er wel gespeeld ondanks de slechte toestand van het veld op sportpark Ookmeer. Beide ploegen probeerden er het beste van te maken. Hoewel ZSGO/WMS de eerste minuten goed was begonnen, waren de beste kansen in het eerste halfuur voor de gasten van Texel. Lesley Koning kwam echter tot twee maal toe niet tot scoren. Eerst bracht doelman Randy Sanches nog redding op zijn lage schuiver, niet veel later eindigde zijn schot op de lat.

ZSGO/WMS kwam steeds meer in het spel en kreeg na een klein half uur zelfs een enorme mogelijkheid. Texel-verdediger Pim de Lugt speelde de bal te kort terug op zijn doelman, maar Achraf Nazih kon niet profiteren en zag zijn inzet in het zijnet belanden. Het ging op en neer in de eerste helft, maar een doelpunt bleef uit. Zo schoot Texel-middenvelder Jesper Arkenbout hard tegen een medespeler en kopte Marley Hasselbaink namens ZSGOWMS uit een vrije trap in de handen van de doelman.

ZSGOWMS - Texel '94

Nog geen twee minuten na de rust kreeg Texel ’94 – ook zondag derdeklasser – een enorme mogelijkheid op de openingstreffer. ZSGO/WMS kreeg de bal niet goed uit het eigen strafschopgebied en in een poging dit te herstellen greep doelman Sanches mis. Arkenbout ging neer en scheidsrechter Rosenow gaf de gasten een strafschop. Dit buitenkansje werd echter niet benut door Ruben Duinker, die de strafschop over het doel schoot.

ZSGO/WMS was duidelijk de betere ploeg in de tweede helft, maar kwam niet verder dan een paar pogingen van afstand. Een kwartier voor tijd was het wel raak voor de thuisploeg, toen een voorzet van Shanon Schet door Serdal Suvakci tot doelpunt werd gepromoveerd (1-0). Texel ’94 moest op zoek naar de gelijkmaker, maar doelman Sanches wist de minieme voorsprong in stand te houden.

ZSGOWMS - Texel '94

Tot de 89ste minuut. Nadat ZSGO-verdediger Jamèl Magneé de bal niet uit een druk strafschopgebied weg kreeg, belandde de bal voor de voeten van Texel-invaller Jeroen Vlaming. Hij hoefde niet lang na te denken en schoot van dichtbij snoeihard via de paal de gelijkmaker binnen. Dit tot groot ongeloof van Rijnink. “Ik snap het echt niet. Op één of andere manier willen en moeten wij de 2-0 maken, terwijl we het slimmer uit moeten spelen. En dan blijven de strafschoppen een loterij.”

Die loterij pakte verkeerd uit voor de thuisploeg. Texel ’94 was vanaf elf meter beter en scoorde vier keer, terwijl Hasselbaink en Nazih namens ZSGO/WMS hun inzet gepakt zagen worden door Texel-doelman Alexander Smit. Het betekende de 4-2 uitslag na strafschoppen, waarmee er een eind kwam aan het bekeravontuur van de Amsterdammers.

ZSGOWMS - Texel '94

“Jammer”, zei een teleurgestelde Rob Rijnink na afloop. “We waren zo dichtbij. De tweede helft waren wij veel beter, maar over de hele wedstrijd was 1-1 wel verdiend. Dan is het heel jammer dat je na strafschoppen alsnog uitgeschakeld wordt.” Daarnaast liet de 49-jarige oefenmeester weten ook volgend seizoen de leiding te hebben bij ZSGO/WMS.

Foto’s Mario Wormhoudt