Hijzelendoorn

“The Winner Takes It All.” Danny Hijzelendoorn naar VVSB

Daags na de zege van zijn SCPB’22 tegen Sporting Martinus, in een wedstrijd zonder heel goed voetbal maar wel vol spanning en strijd, genoot Danny Hijzelendoorn nog even na. ,,Dat mag ook, maar vanaf dinsdag gaat de focus weer op aanstaande zondag. We hebben namelijk nog niets in handen. We staan bovenaan, hebben de meeste punten maar de periodetitel(s) zijn in handen van anderen. Natuurlijk, het moet nu gek lopen willen wij geen kampioen meer worden.”

Toch was Hijzeldoorn ook realistisch. ,,We hebben zondagmiddag tegen Martinus niet heel goed voetbal gespeeld, maar wel keihard gewerkt. Ik had verwacht dat we het iets makkelijker zouden hebben. Nog twee weken ons stinkende best doen en dan mogen we echt feest vieren. Al met al hebben we een grote stap gemaakt. De koppen gaan weer bij elkaar deze week, we hebben ons zelf in de positie gezet dat we nog drie punten nodig hebben uit de resterende twee duels. Dan pas zijn we echt kampioen.”

Hijzelendoorn

Na een heel lange periode bij het voormalige Pancratius (nu SCPB ’22) waarvan de laatste vijf seizoenen als trainer-coach van het zondag eerste elftal, zal Hijzelendoorn de vereniging aan het einde van dit seizoen gaan verlaten. Geen functie meer, geen hoofdtrainer. Een bewuste keuze. ,,Ik ga de cursus UEFA A-senioren volgen bij de KNVB en sluit daarom aan bij de staf VVSB.” De sportmakelaar van de gemeente Amsterdam (stadsdeel West) zal zodoende komend seizoen dan ook niet de eind verantwoording meer dragen voor een eerste elftal. Bij SCPB’22 zal Hijzelendoorn worden opgevolgd door Patrick van Leeuwen, die recent vertrok bij zaterdag tweedeklasser DWS.

Danny Hijzelendoorn verklaard zijn keuze om uit zijn comfortzone te stappen en verder te kijken dan het kengetal 020. ,,Het was voor de hand liggend dat ik ergens in Amsterdam of omgeving zou gaan zoeken naar een goede plek. Dat zou een makkelijke en wellicht ook veilige keuze geweest zijn. Ik zocht naar iets nieuws, een andere omgeving. Ik heb de keeperstrainer van VVSB (Collin van Velzen, red.) een oriënterend bericht gestuurd. Hem kende ik al en toen ging het balletje vrij snel rollen. De hoofdtrainer van VVSB, Wilfred van Leeuwen, reageerde ook enthousiast. Tijdens het gesprek was er een klik. Zo is de samenwerking tot stand gekomen.”

Hijzelendoorn

Een andere club, een nieuwe omgeving. Een nieuwe prikkel. Voldoende nieuwe uitdagingen komend seizoen. ,,Ik ga full-time stage lopen. Vanuit de cursus zijn er verwachtingen en verplichtingen. Ik ga daarin nog een stap verder. Ik zie het als een groot leermoment én ik word bij VVSB als assistent-trainer ook serieus genomen. Dan wil ik ook overal bij zijn. Alle trainingen, alle wedstrijden. Ik krijg bij VVSB echt een serieuze rol in de technische staf. Ik ga ook trainingen doen. Ik ben de afgelopen periode al een aantal keren gaan kijken. Het is een leuke club, ze doen dit seizoen bovenin mee (zondag derde divisie, red.) en hebben zich geplaatst voor de nacompetitie, na een lange strijd met kampioen ADO’20.”

Hijzelendoorn hoopt na ruim een jaar praktijk- en ervaringsleer op divisie niveau het begeerde UEFA-A diploma in handen te krijgen. ,,Op 5 juni is de eerste bijeenkomst bij de KNVB in Zeist. Daarna gaan we alle data bepalen met de cursisten. Bij VVSB beginnen we op 17 juli met de voorbereiding, die aan één stuk door zal plaatvinden. Een nieuwe fase voor mij. Ik heb er super veel zin in.”

Foto’s: Jos Spitteler

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)