Thierry van der Kooye vindt het plezier terug in shirt AFC (zaterdag)

Na een minder jaar bij Ter Leede lijkt Thierry van der Kooye zijn vorm weer terug te hebben in het shirt van AFC. De 25-jarige aanvaller leeft weer helemaal op bij de debutant in de zaterdag Hoofdklasse, nadat hij bij competitiegenoot Ter Leede wegens blessureleed zijn plek verloor.

“Vanaf het begin dat ik hier kwam, ben ik goed opgevangen en maak ik mijn minuten. Daardoor heb ik het plezier teruggekregen in het voetbal”, zegt Van der Kooye. “Dat is wat ik afgelopen seizoen miste. Ik vind voetbal leuk, maar als je niet speelt wordt dat minder. Het rijden naar Sassenheim is dan ook een lange rit.”

Hoewel het plezier terug is, wil de 25-jarige rechtsbuiten dat ondanks vier competitiedoelpunten niet zeggen over zijn oude niveau. “Het kan altijd beter dan wat ik nu laat zien. In het begin was het nog wennen en zoeken naar de juiste samenstelling. Benno (Nihom, de trainer red.) liet meteen weten sommige jongens uit het kampioenselftal te belonen met minuten. Ik moest het in het begin doen met invalbeurten en heb nu mijn plek veroverd. In de toekomst hoop ik nog een stap hogerop te maken.”

Van der Kooye speelde eerder tussen 2001 en 2007 in de jeugd van de Amsterdammers. Via JOS/Watergraafsmeer en Ter Leede kwam hij met veel ervaring in zijn bagage terug op Sportpark Goed Genoeg. Die ervaring kan de promovendus goed gebruiken. “Na de 6-1 nederlaag tegen SteDoCo is er binnen het team gesproken. Ik heb gezegd dat wij qua instelling soms te naïef zijn. De spelers hebben dat goed opgepakt en ik hoop dat het een mooi seizoen gaat worden. De doelstelling was om ons te handhaven, maar stiekem hopen wij op een plek in de middenmoot.”

Verslag: Roy Baltus
Foto: Tom Poederbach

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)