Thijs Visser schiet FC Weesp voorbij Ouderkerk

Hersteld van een nekhernia heeft Thijs Visser meteen bewezen van waarde te kunnen zijn voor zondag derdeklasser FC Weesp. De 28-jarige middenvelder hielp zijn ploeg aan een belangrijke zege in het lastige uitduel in en tegen Ouderkerk: 0-1. Weesp blijft daardoor koploper met één punt voorsprong op Bloemendaal.

De hele wedstrijd lang ging het spel op en neer en kregen beide ploegen voldoende kansen. Voor FC Weesp stond het houtwerk – Milan Geertsma raakte de lat en Marcin Kmiecik de paal – of doelman René de Jong een openingstreffer in de weg. Namens de thuisploeg hadden Friso Kaashoek en Imad el Boutaibi hun vizier in de eerste helft niet op scherp staan bij een paar gevaarlijke uitvallen.

In de tweede helft begon Ouderkerk veel feller dan Weesp, dat doelman Arno Copier dankbaar mocht zijn dat hij zijn ploeg tot twee keer toe behoedde van een achterstand. De ploeg van Mario Rijnsburger was voetballend de betere ploeg en beloonde dit ook in de 82ste minuut. Ramon Westland controleerde de bal goed, stuurde de inmiddels ingevallen Thijs Visser de diepte in en oog-in-oog met De Jong maakte de middenvelder geen fout: 0-1.

Het was pas zijn eerste doelpunt van dit seizoen. “De eerste zes wedstrijden van het seizoen heb ik gespeeld, maar daarna stond ik drie maanden langs de kant met een nekhernia. Na de winterstop zit ik weer bij de groep en maak ik langzaam mijn minuten. Het is fijn dat ik op deze manier weer belangrijk kan zijn voor de ploeg, want deze overwinning kunnen we goed gebruiken.”

FC Weesp behoudt hiermee de eerste plaats, met één punt voorsprong op Bloemendaal. De twee kemphanen lijken het dit seizoen onderling uit te gaan maken wie er kampioen wordt. Op 2 april staan de twee ploegen tegenover elkaar in Bloemendaal. “In de thuiswedstrijd leden we een kansloze nederlaag, dus we hebben wat goed te maken. De sfeer is nu goed, de groep is compleet en wij weten dat we op een goede dag van iedereen kunnen winnen. Ook van Bloemendaal. De wedstrijd zal nog niet cruciaal zijn in de strijd om het kampioenschap.”

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma in de zondag derde klasse C.

Archieffoto boven: John Beckman