Home / Algemeen / Thom Leenen (DCG) kiest na veel aanbiedingen voor Ajax
Foto Mario Wormhoudt: Thom Leenen (r) in duel met Kwame Chan Jong Chu

Thom Leenen (DCG) kiest na veel aanbiedingen voor Ajax

Thom Leenen speelt komend seizoen voor zaterdag hoofdklasser Ajax. De middenvelder van DCG stond in belangstelling van veel clubs, maar uiteindelijk koos de 22-jarige speler voor Ajax.

Leenen: “Ik heb inclusief DCG met vijf clubs gesproken. Ik had dus wel iets te kiezen, maar als Ajax zich meldt bij je dan maakt dat toch wel wat in je los. Ik heb meerdere gesprekken met Ajax gehad en het vertrouwen dat ze in mij hebben is groot. Ik ben ook echt gehaald voor het eerste elftal. Ajax is natuurlijk een prachtige club waar alles goed geregeld is  en je speelt natuurlijk op een fantastische accommodatie.”

Foto John Beckman: Thom Leenen namens DCG in actie tegen Weesp
Foto John Beckman: Thom Leenen namens DCG in actie tegen Weesp

Er waren veel clubs die Leenen aan hun selectie wilde toevoegen. Welke clubs dat waren wil Leenen niet zeggen, maar dat Swift en JOS Watergraafsmeer gecharmeerd zijn van de middenvelder is geen geheim. Leenen: “Ik heb erg lang gewacht om mijn keuze te maken. Ik vond het ook echt moeilijk. Ik had aan het begin van het seizoen al besloten DCG te verlaten, maar toen bekend werd dat Danny van der Moot trainer zou worden ben ik toch weer gaan twijfelen. Ik heb hem heel hoog zitten. Ik heb echt goed mijn kansen ingeschat en de alles ook gerelativeerd. Dit is de beste keuze en ik ben er dan ook heel blij mee.”

Foto Jeroen de Kock: Leenen in duel met Jayson Sambo van ZSGOWMS
Foto Jeroen de Kock: Leenen in duel met Jayson Sambo van ZSGOWMS

Leenen speelde nooit voor een andere clubs dan DCG. Hij begon op vijf jarige leeftijd in de F-junioren en doorliep alle elftallen bij de club. Leenen: “Ik denk dat ik het niveau van de hoofdklasse aan kan. Ik wil een vaste waarde worden en iedere week in het eerste spelen. Ik speel al een paar jaar  heel constant in het eerste van DCG. Het is tijd om verder te kijken op een hoger niveau.”

Foto boven Mario Wormhoudt: Abcoude – DCG

 

Send this to a friend