Thom Leenen (DCG) legt de lat hoog: “Bovenste zes en vijftien doelpunten”

Als promovendus had DCG zich geen betere start kunnen wensen in de zondag tweede klasse B. Met zes punten uit twee wedstrijden draait de ploeg van John Limon bovenin mee. Een van de smaakmakers is aanvallende middenvelder Thom Leenen, die met een assist en twee doelpunten al een belangrijk aandeel heeft in de prestaties van de Amsterdammers.

“We zijn goed gestart, maar voetballend kunnen we nog meer brengen. Daar zijn we nu ook mee bezig. Er zijn pas twee wedstrijden gespeeld, maar we passen prima in de tweede klasse. Dat bewijst ook de stand met zes punten uit twee wedstrijden. Een eerste echte test hebben we nog niet gehad, die komt zondag met Pancratius (vorig seizoen eersteklasser, red.). Dan kunnen we kijken of we meekunnen op dit niveau.”

Thom Leenen

Leenen probeert zelf zijn stempel te drukken op de prestaties. “Het is altijd lekker als je belangrijk kan zijn met het maken of voorbereiden van doelpunten. Ik ga dit seizoen voor een groot aantal. Hoeveel? Een doelpunt of vijftien denk ik. Ik leg de lat voor mezelf hoog, maar het is mogelijk.”

Niet alleen persoonlijk, maar ook met DCG is hij ambitieus. “Een doelstelling hebben we nog niet, wij zijn nieuw in de tweede klasse en kennen nog niet alle teams. Pas na zes wedstrijden gaan we bij elkaar zitten en evalueren. Al denk ik dat we mee kunnen doen voor een periodetitel. Een plek in de bovenste zes is zelfs haalbaar voor ons.”

Foto’s Jeroen de Kock

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)