Thomas van den Houten (ex-Telstar) nieuwe linksback AFC

AFC heeft het plotselinge vertrek van Jermano Lo Fo Sang op kunnen vullen met een andere linksback uit het profvoetbal: Thomas van den Houten. De 27-jarige verdediger zat zonder club nadat zijn contract bij Telstar was afgelopen. Dinsdag trainde hij voor het eerst mee in Amsterdam-Zuid, woensdag was het rond.

Twee weken geleden werd Van den Houten gebeld door trainer Ton du Chatinier, even later hing coryfee Jack van Gelder ook aan de telefoon. “Hij had beelden van mij gezien en was ervan overtuigd dat ik een meerwaarde zou kunnen zijn voor AFC. Bovendien heeft Leo Driessen (commentator van FOX Sports, red.) een goed woordje voor mij gedaan. Allemaal waren ze enthousiast. De afgelopen periode heb ik meerdere gesprekken gevoerd, zelfs een keer meegetraind en dat beviel prima.”

Na het aflopen van zijn contract in Velsen-Zuid kwam Van den Houten voor een belangrijke keuze te staan: doorgaan als profvoetballer en richting het buitenland trekken (er lagen lijntjes met Azerbeidzjan) of met het amateurvoetbal voor zijn privéleven kiezen. “Ik volg nog een hbo-studie en heb een zoontje die ik de afgelopen twee jaar weinig heb gezien. Daar wil ik meer tijd voor vrijmaken.” De linksback liep stage bij FC Dordrecht, iets wat zowel hem als de technische staf goed beviel, maar de clubleiding besloot anders. In diezelfde periode nam Quick Boys ook contact met hem op, alleen werd dat nooit concreet. Net als Kloetinge en zijn oude club Goes uit Zeeland.

Het betekent voor Van den Houten een terugkeer in het amateurvoetbal. In 2015 verliet hij toenmalige Topklasser Hoek voor een profavontuur bij Telstar. Daar kwam de verdediger in twee seizoenen tot 46 wedstrijden.

Foto: 1963 Pictures

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
AFC