Tiago dos Santos (JOS/Watergraafsmeer) wil zichzelf bewijzen bij Sporting Martinus

In de zoektocht naar meer speelminuten vervolgt Tiago dos Santos zijn loopbaan bij zondag derdeklasser Sporting Martinus. De 22-jarige aanvaller van JOS/Watergraafsmeer komt daar zijn oude trainer Tom Verhoek tegen.

Na drie jaar in de selectie, waarvan grotendeels minuten in het tweede elftal, is Dos Santos erachter gekomen dat het beter is om zijn heil elders te zoeken. De komst van enkele routiniers heeft zijn uitzicht op speeltijd in Amsterdam-Oost verminderd. “Het is voor jonge spelers moeilijker om een basisplaats in het eerste elftal te krijgen. Bij elkaar heb ik, denk ik, tien tot vijftien wedstrijden gespeeld. Ik ben eraan toe om mezelf in een eerste team te bewijzen.”

De link met Sporting Martinus was vervolgens snel gemaakt. Zijn oude trainer Tom Verhoek benaderde hem en Dos Santos stond ervoor open. De twee kennen elkaar immers al jaren. “In de C-junioren van JOS was hij mijn trainer, de afgelopen jaren ook in het tweede elftal. Ik heb een hele goede band met hem.” Onder zijn vleugels wil de vleugelaanvaller weer opbloeien. Ook helpt het mee dat hij met Christopher Kleiren en Aldin Mehanovic twee oud-ploeggenoten treft. “Dan voel je je gelijk thuis en wen je makkelijker in de groep.”

Dos Santos is ervan overtuigd dat hij met zijn snelheid en technische vaardigheid direct iets kan toevoegen aan het spel van de Amstelveners. “De kans op een basisplaats is daar veel groter. Wie weet kan ik vanuit Sporting Martinus weer een stap kan maken.”

De aanvaller is de eerste aanwinst voor volgend seizoen. Uit de huidige selectie hebben Mitchell Senft (kiest voor het vierde) en Fabian van Ginkel (studie) aangegeven komende zomer te stoppen. Daar tegenover staat de terugkeer van langgeblesseerden Jesse Correia en Siem Klok. Verhoek: “Ik ben blij dat er ook weer veel jeugd doorstroomt. We zijn nog op zoek naar een extra aanvaller en een nieuwe keeper.”

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!