Home / Algemeen / Tiemen van Hezel (HHC Hardenberg) completeert selectie AFC

Tiemen van Hezel (HHC Hardenberg) completeert selectie AFC

Met Tiemen van Hezel heeft tweededivisionist AFC de vijfde en laatste aanwinst voor volgend seizoen binnen. De 27-jarige middenvelder komt over van competitiegenoot HHC Hardenberg. Vanwege een wereldreis sluit de Groninger later aan bij de Amsterdammers.

Nu hij zijn master Finance heeft afgerond in Groningen, kiest Van Hezel voor een wereldreis. Vanaf juni zal hij vier maanden gaan reizen in Zuid- en Midden-Amerika. “Nu is het ideale moment”, zei de middenvelder daarover op de website van zijn huidige club. Bij terugkomst in Nederland verhuist hij naar Amsterdam. In de hoofdstad heeft Van Hezel in AFC een nieuwe club gevonden.

Van Hezel doorliep de jeugdopleiding van FC Groningen, haalde daar het beloftenelftal en koos vervolgens voor de stap naar de amateurs. Na twee seizoenen Be Quick 1887 en vijf jaar HHC Hardenberg vertrekt hij naar de Randstad.

Bij AFC is hij de vijfde aanwinst voor volgend seizoen. Eerder werden Fouad Belarbi (Hercules) en de gebroeders Yordi (Quick Boys) en Kenny Teijsse (SC Cambuur) vastgelegd. Vanuit de jeugd stroomt Moiz da Silva, die dit seizoen al zijn de debuut maakte in de Tweede Divisie, door naar de A-selectie.

Foto: Orange Pictures