Home / Algemeen / Tien clubs in Top 100 jeugdopleidingen

Tien clubs in Top 100 jeugdopleidingen

AFC heeft nog altijd de beste jeugdopleiding van de amateurclubs. In het jaarlijkse overzicht van Amateurvoetbal Eindhoven staat de club uit Amsterdam-Zuid net als vorig jaar stijf bovenaan. In de totale top 100 staan tien clubs uit onze regio, net zoveel als vorig jaar.

De ranglijst, opgesteld door Hans Waterschoot in samenspraak met Amateurvoetbal Eindhoven, zegt natuurlijk niet alles over de kwaliteit van een opleiding, maar brengt wel duidelijk in beeld op welk niveau de jeugdselectieteams van een amateurvoetbalvereniging actief zijn. Bekeken is in welke klassen de A1, A2 (O19), B1, B2 (O17), C1, C2 (O15), D1 en D2 (O13) spelen. Een team dat in de eerste divisie speelt krijgt 1 punt. Voor elke divisie (of klasse) lager komt er een punt bij. Op deze wijze is er tot een top 100 gekomen. Aangezien steeds meer verenigingen geen A2 meer op de been krijgen, is er besloten om clubs die geen A2 hebben 10 punten toe te kennen.

In vergelijking met vorig seizoen is DWS uit de top-10 gezakt. Zeeburgia en Buitenveldert staan hier nog wel in. Buitenboys en Pancratius zijn niet meer terug te vinden in de lijst, daarvoor zijn nu Diemen en WV-HEDW in de plaats gekomen.

De hele lijst is terug te vinden bij Amateurvoetbal Eindhoven.

[table “136” not found /]