Home / Algemeen / Tien man AFC met slechts een punt terug uit Alkmaar

Tien man AFC met slechts een punt terug uit Alkmaar

AFC heeft in de zaterdag tweede klasse A slechts een punt overgehouden aan de uitwedstrijd bij Jong Holland: 2-2. De ploeg van Wessel Colijn speelde een groot deel van de wedstrijd met tien man en leek met drie punten aan de haal te gaan, totdat een gelijkmaker vlak voor tijd roet in het eten gooide.

De eerste helft was AFC de betere ploeg in Alkmaar. Dit resulteerde na achttien minuten in de openingstreffer van Gijs Roodbeen: 0-1. Enkele minuten later werd Duncan van Moll weggestuurd met een rode kaart. Colijn: “Het was al de derde harde charge op hem, dus hij was wat geïrriteerd. Dan is het actie/reactie, alleen wel jammer dat je verder moet met een man minder.”

Jong Holland - AFC

De 0-1 was ook de ruststand in Alkmaar, maar al snel in de tweede helft kwam de thuisploeg op gelijke hoogte. “Echt een schitterend doelpunt”, waren de lovende woorden van Colijn. Lang bleef die gelijke stand niet op het scorebord staan, want een paar minuten na de gelijkmaker werd een voorzet van AFC’er André Morgan ongelukkig door een speler van Jong Holland achter zijn eigen doelman gewerkt: 1-2.

Vervolgens kregen beide ploegen voldoende kansen om te scoren, maar moesten de toeschouwers daar tot laat in de wedstrijd op wachten. In de 90ste minuut viel de gelijkmaker van Jong Holland: 2-2. In de blessuretijd kreeg Jasper Blonk namens de gasten nog een enorme kans, maar zijn schot werd net gestopt.

Jong Holland - AFC

“Dit is zonde”, zegt Colijn, “zeker als je kijkt naar de andere uitslagen. Als we hadden gewonnen, zouden we op vier punten van WV-HEDW komen. Nu moeten we ervoor zorgen dat we zo hoog mogelijkheid eindigen om nog kans te maken op de nacompetitie.”

Foto’s: Tom Poederbach

Bestel de seizoensgids 2022/2023

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)