Tieners eisen hoofdrol op bij zege van Zeeburgia op FC Den Helder

Zeeburgia heeft de eerste horde voor een langer verblijf in de zondag eerste klasse A succesvol genomen. Een behoorlijk gewijzigde ploeg van Bert Blank mocht twee B-junioren dankbaar zijn. Divaio Kolf (de zoon van) en Emmanuel Akotei brachten de Amsterdammers een 2-0 zege op FC Den Helder.

Voorafgaand aan het eerste nacompetitieduel moest Blank behoorlijk puzzelen. Hij miste een groot aantal spelers door verschillende redenen (schorsing, blessure of andere verplichtingen) en ook uit de Onder-19, dat een dag eerder nog de bekerfinale speelde, kon hij niet heel veel putten. Om toch zijn bank enigszins te vullen besloot Blank een speler uit de Voetbalschool van Mike Kolf te halen. “Ik wil die kleine”, zei Blank tegen Kolf, doelend op zijn vijftienjarige zoon Divaio. Dat bleek een gouden keuze.

Na tien minuten viel Kolf junior al in omdat Gilermo Pengel met een bovenbeenblessure de strijd moest staken. Even later haakten ook Eldridge Bekoe en Jamil Held (allebei hamstring) geblesseerd af. Voor de rust had Blank zijn drie wissels dus al verbruikt en stond er een behoorlijk gewijzigd Zeeburgia op het veld. Tussen enkele spelers uit het tweede elftal werd aanvallende middenvelder Imar Kort als voorstopper geposteerd en rechtsbuiten Gianni Refos was rechtsback. “Ik had het hele elftal door mekaar gegooid.”

Ondanks alles liep het goed af met de thuisploeg. Na een uur spelen kwam Zeeburgia zelfs aan de leiding. Oog-in-oog met doelman Jelmer Philip bleek Kolf een uiterst koele kikker: 1-0. Nog geen twee minuten later had de voormalig jeugdspeler van ADO Den Haag zelfs zijn tweede van de middag op zijn schoen. Nu mikte hij de bal net iets over de lat. De 2-0 viel uiteindelijk een kwartier voor tijd. De zestienjarige Emanuel Akotay was het eindstation van een goede aanval en gooide het duel in het slot.

Den Helder probeerde in de slotfase iets terug te doen, maar keeper Gregory Martin hield zijn doel schoon. Het was tevens pas de tweede keer dit seizoen dat Zeeburgia de nul hield. Voor de volgende ronde, op Tweede Pinksterdag tegen Kolping Boys, hoopt Blank weer een aantal vaste krachten terug te hebben na schorsingen/blessures. En Kolf straks in de basis? “Hij heeft wel zijn visitekaartje afgegeven.”

Kijk hier voor alle uitslagen en het programma van de nacompetitie.

Foto: Orange Pictures

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)