Home / Algemeen / Tiental DVVA haalt uit op Marken

Tiental DVVA haalt uit op Marken

DVVA is de competitie uitstekend gestart. Op bezoek bij Marken wist het met maar liefst 0-5 te winnen.

Al binnen tien minuten wist Jouke Spanninga de score te openen. Een schot vanaf de rand van de 16 in de kruising betekende de 0-1 en daarmee een uitstekende start voor de ploeg van Wilfred den Breejen. Halverwege de eerste helft kwam DVVA met tien man te staan na een rode kaart. Maar dat leek de Amsterdammers weinig te deren, ze bleven de bovenliggende partij. Marken-doelman Wesley Uithuisje moest voor rust nog een paar keer handelend optreden, maar deed dat goed.

Zo ging DVVA met een 0-1 voorsprong de rust in, maar wel met een man minder. Nadat DVVA de paal had geraakt, werd het met ruim een uur op de klok tien tegen tien. Tijs Klaver kreeg zijn tweede gele kaart. Dat gaf DVVA de gelegenheid om het krachtsverschil ook in goals uit te drukken, want niet lang daarna viel de 0-2 van Jelle Spanninga. In het laatste kwartier maakte DVVA nog een drietal goals. Jelle Spanninga maakte zijn tweede van de middag, gevolgd door goals van Sander Fillet en Maxim de Staan.

Volgende week ontvangt DVVA DWS, dat de competitie startte met een 1-1 tegen Jong Holland. Bekijk hier alle uitslagen, de stand en het programma in Zaterdag 2a

DWS debuteert op zaterdag met een punt

 

Bestel de seizoensgids 2022/2023

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)