Tiental HBOK verslaat Beursbengels overtuigend

Op sportpark Sloten heeft HBOK een goede wedstrijd bekroond met drie punten. In de eerste helft speelde het elftal van Don Guezen uitstekend, gescoord werd er nog niet. Na de pauze waren beide ploegen meer aan elkaar gewaagd totdat HBOK met tien man verder moest. Beursbengels ging slecht om met de man meer situatie en werd overklast door het tiental van HBOK. Door goals in het laatste kwartier eindigde de wedstrijd in de tweede klasse A in een 0-3 zege voor de dorpelingen.

Beursbengels begon goed aan de wedstrijd en kreeg al snel een mogelijkheid. Mezoual schoot van buiten het strafschopgebied net langs de verkeerde kant van de paal. Na een kwartier nam HBOK het heft in handen en waren de bezoekers heer en meester. Met een zorgvuldige opbouw zocht de uitploeg de weg naar voren. Omdat Beursbengels een goede organisatie had staan duurde het lang voordat het vele balbezit van HBOK kansen opleverde. De eerste grote mogelijkheid kwam er vlak voor rust. Een uitstekende voorzet van Robin Meerhoff en dito kopbal van Mitch van Ankeren werd fantastisch uit de hoek gehaald door Betram de Langen.

doel HBOK

In de tweede helft waren de teams meer aan elkaar gewaagd en waren er veel mogelijkheden te noteren. Zo werd een poging van Mezoual goed gekeerd door HBOK-doelman Schrama en schoot Donny Geel een vrije trap op de kruising. Een half uur voor tijd leek HBOK op voorsprong te komen nadat een voorzet fraai werd afgerond door Henk Abercrombie. De HBOK-er deed dit echter met de hand en kreeg hiervoor zijn tweede gele kaart, een zware straf omdat Abercrombie werd geduwd en daardoor het leer tegen zijn hand kreeg. Wie na de rode kaart dacht dat Beursbengels de bovenliggende partij zou zijn had het helemaal mis. Het elftal van Charly Olf speelde slecht en beging veel fouten. Zo belandde een bal tussen keeper De Langen en Jeroen Oomen en greep geen van beide goed in. Doordat de daaropvolgende inzet van Van Ankeren van de lijn werd gehaald bleef het nog 0-0 op Sportpark Sloten.

Noordenbos scoort vanaf elf meter de 0-1

Ondanks het matige spel van Beursbengels kreeg het elftal wel een aantal mogelijkheden om de score te openen. Pogingen van Kevin Hansen en Jamal Lachkar werden echter goed gekeerd door doelman Schrama. In de 78ste minuut kwam HBOK op voorsprong nadat Jefrey Apau de bal tegen zijn arm aan geschoten kreeg. Ook dit was een zware straf aangezien Apau de handen strak langs het lichaam had en er verder weinig aan kon doen. Joey Noordenboos had hier maling aan en schoot de strafschop hard achter De Langen. Vijf minuten voor tijd werd het duel beslist nadat de tweede treffer viel. Andy Simpe werd door Clobus weggestuurd, die omspeelde vervolgens de uitkomende De Langen, en schoot de bal in het lege doel. In de blessuretijd werd het allemaal nog erger voor Beursbengels. Doelman De Langen legde Clobus in de zestien neer en kreeg de rode kaart van scheidsrechter Kramer. Clobus schoot de daaropvolgende strafschop binnen en zorgde zo voor de 0-3 einduitslag.

Clobus (donker shirt) maakte, ook vanaf elf meter, de derde treffer

Beursbengels trainer Olf baalde na afloop. Olf: “In de eerste helft was HBOK sterker maar hadden wij een goede organisatie waardoor zij amper kansen kregen. Na rust kwamen we meer in het spel voor en hadden we kunnen scoren, helaas gebeurde dit niet. We gingen slecht om met de man meer situatie en maakten het veld veel te groot. Je zag dat HBOK met tien man nog harder ging werken en dat wij er niet meer aan te pas kwamen.”

HBOK-trainer Guezen was zeer tevreden over het spel van zijn ploeg. Guezen: “Wij hebben vandaag erg goed gespeeld en verdiend gewonnen. Al mijn spelers hebben keihard gewerkt waarbij er veel uitblinkers waren.”